Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya nagyon élvezte a száguldást a Hungaroringen egy versenykamionban, amelynek volánjánál a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert ült. Az olasz szakember jövő hétfőn kezdi meg az Eb-re való felkészülést a magyar csapat játékosaival, és elárulta azt is, milyen állapotban van a tavaszi szezont sérülést miatt kihagyó Szoboszlai Dominik.

Rossi az M1 aktuális csatornának kiemelte: remekül érezte magát a gyors és erős járműben, amellyel menni igazi adrenalinbomba volt. Ám ezek ellenére sem tűnt ijesztőnek számára, mert Kiss Norbert mellett teljes biztonságban érezte magát. Hozzátette: a magyar pilóta abszolút magabiztos volt, így egy pillanatig sem kellett aggódnia. Hozzátette: ő személy szerint nem vállalkozna egy kamion vezetésére, amit sokkal komplikáltabbnak tart a személyautó irányításánál.

A válogatottal kapcsolatban elmondta: hétfőn kezdi meg a közös munkát a keret Magyarországon játszó futballistáival, és az ausztriai edzőtáborig - ahol már ott lesz az összes játékos - hátralévő másfél hétben komplett felkészülést vezényel, amelybe fizikai, technikai és taktikai elemeket egyaránt beépítenek.

Szoboszlai Dominik játékára nagy szükség lenne az Európa-bajnokságon Forrás: AFP/Ozan Kose

Rossi elárulta: a napokban személyesen egyeztetett Szoboszlai Dominikkal, aki decemberben az RB Leipzighez igazolt, de azóta sérülés miatt nem játszott. A középpályás hétfőn már társaival edzhetett, és a szakember tájékoztatása alapján fájdalommentesen végezte a munkát. Emlékeztetett rá: amennyiben június 1-ig megfelelő állapotba kerül, akkor számítani fog rá a szűk keretben is.

A társrendező magyarok az Eb csoportkörben június 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában, majd június 23-án a németek vendégei lesznek Münchenben.

Kiss Norbert számára jövő héten kezdődik meg a kamionosok Európa-bajnoki idénye Olaszországban, a következő futamra pedig a Hungaroringen kerül sor, két nappal a magyar labdarúgók első Eb-meccse előtt. A kamionversenyző a közmédiának elmondta: mindig nagyon öröm számára a Hungaroringen körözni, és bízik benne, hogy hasonlóan maradandó élményekkel lett gazdagabb Marco Rossi is.

- nyilatkozta. Hozzátette: a szövetségi kapitány kiváló utasnak bizonyult, és amikor megkérdezte, hogy menjenek-e még egy kört, Rossi hezitálás nélkül igennel válaszolt.