Lovrencsics Gergő már decemberben tudta, hogy nem hosszabbítanak szerződést vele

LOVRENCSICS Gergő; BÁNKI Erik
Lovrencsics Gergő, a Ferencváros csapatkapitánya (k) átvette a bajnokcsapatnak járó kupát Bánki Eriktől, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagjától, fideszes országgyűlési képviselőtől (j) a Groupama Arénánál
Vágólapra másolva!
Lovrencsics Gergő a Ferencváros utolsó bajnokija után csapatkapitányként a magasba emelte a bajnoki trófeát, de később kiderült, hogy nem hosszabbítanak vele szerződést a bajnoki cím után. A Nemzeti Sportnak azt is elárulta, mikor tudta meg, hogy nem kap új szerződést.

„A klubnál eltöltött öt év így volt kerek, a sikerekkel és a kudarcokkal együtt. Örülök, hogy ennek a menetelésnek csapatkapitányként lehettem részese. A sorozatban három bajnoki cím örök emlék, az pedig még édesebbé teszi a sikereket, hogy magyar csapattal sikerült az Európa-liga, majd a BL főtáblájára jutni" – mondta Lovrencsics Gergő, aki azt is elárulta, hogy szomorúan feküdt le szombat este aludni.

Lovrencsics Gergő, a Ferencváros csapatkapitánya a bajnoki trófeával Forrás: MTI/Mohai Balázs

„A vezetőség tavaly decemberben, a Budafok ellen, az esztendő utolsó bajnokija előtt közölte velem a döntést. Az a találkozó lelkileg nehéz volt, kevés idő telt el a hír és a meccs között, de azóta lepergett fél év, volt időm megemészteni, hogy karrierem egy szakasza lezárul. Mivel a szurkolók nem tudhatták, hogy az idény végén távozom, nem hiszem, hogy túl nagy feneket kerítettek volna annak, ha az utolsó fordulóban pályára lépek. Jó volt ez így, nem fáj a szívem emiatt" – mondta Lovrencsics, aki elmondta, még egyetlen együttessel sem tárgyalt, nincs konkrét ajánlata.