Vágólapra másolva!
Az 55. perctől emberhátrányban játszó Juventus izgalmas csatában 3-2-re legyőzte a bajnoki címét már korábban bebiztosító vendég Internazionalét az olasz labdarúgó Serie A 37. fordulójának szombati játéknapján, így a torinói együttesnek maradt esélye a dobogóra és elcsípni a Bajnokok Ligája-indulást.

A Derby d'Italia torinói felvonásán csak a Juve számára volt tét, méghozzá óriási. Andrea Pirlo együttese ugyanis úgy léphetett pályára, hogy döntetlen esetén is csak akkor maradna esélye az ötödik helynél előrébb végezni, ha a Napoli nem győz, vagy ha a második Atalanta és a harmadik AC Milan közül az egyik kikap a hétvégén.

Az Inter január második felétől remek formába lendült a bajnokságban és összességében nagyon simán szerezte meg története 19. scudettóját, ráadásul a diadal bebiztosítása után sem lassított, mindkét meccsét fölényesen nyerte azóta.

Ezúttal Juan Cuadrado volt a Juventust nyerőembere Forrás: AFP/Isabella Bonotto

A Juventus az ősi riválisával ellentétben viszont egyre gyengébb játékot mutat februártól, s az utóbbi időben még azokon a mérkőzéseken is rosszabbul játszott ellenfelénél, amelyiken győzött, így például a legutóbbi körben a Sassuolo ellen. Az AC Milan pedig egy hete simán, 3-0-ra verte a legutóbbi kilenc szezonban bajnok zebrákat.

Ami az örökmérleget illeti, az eddigi 202 Derby d'Italián 92 Juventus-győzelem és 51 döntetlen mellett 59 Inter siker született.

A győzelmi kényszerben lévő Juventus kezdte jobban a mérkőzést és Cristiano Ronaldo révén a 24. percben meg is szerezte a vezetést. A portugál klasszis büntetőjét ugyan Handanovic bravúrral védte, a kipattanónál azonban már nem volt esélye hárítani.

Cristiano Ronaldo szerezte meg a vezetést a Juventusnak Forrás: AFP/Isabella Bonotto

Viszont nem örülhetett sokáig a Juventus, ugyanis

Gianpaolo Calvarese játékvezető a túloldalon is megítélt egy tizenegyest, amit Romelu Lukaku magabiztosan értékesített.

Az Inter történetében a belga csatár a negyedik játékos Mauro Icardi, Nyers István és Giuseppe Meazza után, aki két egymást követő idényben is legalább 23 gólt szerzett.

A félidő végére a hazai csapat fölénye újabb góllá érett, Kulusevski passza után Juan Cuadrado gondolkodás nélkül lőtte a labdát a léc alá.

A Juve az első félidőben 11-szer próbálkozott kapura lövéssel, míg az Inter csupán kétszer.

A fordulás után kis híján kiegyenlített a vendég együttes, Lautaro Martinez került lövőhelyzetbe, de a labda a kapu fölött suhant el. Majd Bentancur egy buta szabálytalanság miatt megkapta a második sárga lapját, így az 55. percben emberhátrányba került a Juventus.

A kiállítás után az Inter játszott fölényben, de komoly gólhelyzetet nem tudott kialakítani egészen a 85. percig, akkor viszont Matias Vecino fejelt kapura a labda pedig Giorgio Chielliniről került a torinói együttes kapujába.

Azonban ettől nem tört meg a házigazda, az Inter egyenlítő gólja után a második félidőre csereként beállt Ivan Perisic szabálytalankodott, a játékvezető pedig befújta a meccs harmadik tizenegyesét is. Az idegek csatáját Cuadrado nyerte és a kapu bal alsó sarkába lőtt, beállítva ezzel a 3-2-es végeredményt, így a Juventusnak sikerült begyűjteni a rendkívül fontos három pontot és életben tartotta a BL-indulást reményeit.

A 92. percben még Brozovic kapott piros lapot egy brutális belépőért.

Érdekesség egyébként, hogy a 2004/2005-ös idény óta most fordult elő először, hogy egynél több büntetőt ítéltek meg a két csapat rangadóján.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Serie A, 37. forduló:

Juventus-Internazionale 3-2 (2-1)

Korábban:
Genoa-Atalanta 3-4 (0-3)
Spezia-Torino 4-1 (2-0)