Ibrahimovic nem lesz ott az Európa-bajnokságon

WC QUALIFIER SWEDEN-GEORGIA Sweden Georgia Horizontal FOOTBALL
Zlatan Ibrahimovic during the World Cup qualifier group A football match between Sweden and Georgia at Friends Arena Thursday March 25, 2021. 2021-03-25 (c) NILSSON NILS PETTER / Aftonbladet / TT * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 85786 (Photo by NILSSON NILS PETTER/Aftonbladet / TT NYHETSBYRĹN / TT News Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic a Juventus ellen szenvedett térdsérülést, emiatt pedig az idei szezonban már nem fog pályára lépni a Milanban. A Svéd Labdarúgó Szövetség ezért úgy döntött, hogy nem nevezi a 39 éves sztárt az Európa-bajnokságra.

A 39 éves csatár a múlt vasárnapi Juventus elleni rangadón sérült meg, ami miatt le is kellett cserélni.

Az olasz AC Milan 39 éves csatára szombaton arról tájékoztatta hazája szövetségét, hogy egészen biztosan nem épül fel csapata június 14-i rajtjáig, így ki kell hagynia ötödik kontinensviadalát.

A Svéd Labdarúgó Szövetség hivatalosan is megerősítette, hogy nem nevezik Ibrahimovicot az Eb-re.

Ibrahimovic eddigi négy Eb-jén (2004, 2008, 2012, 2016) 13 találkozón hatszor volt eredményes, amivel az örökranglistán - holtversenyben - a negyedik helyen áll.

A svédek június 14-én a spanyolokkal Sevillában, 18-án a szlovákokkal Szentpéterváron, 23-án pedig a lengyelekkel szintén Szentpéterváron találkoznak az Eb-n.