Társoldalunk:

Több nagy meglepetés is van a brazil fociválogatott keretében

2021.05.15. 13:11

Dani Alves másfél év után ismét meghívást kapott a brazil labdarúgó-válogatott keretébe, amely a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat júniusi mérkőzésein Ecuadort fogadja, majd Paraguayban vendégeskedik.

Dani Alves mellett Thiago Silva is helyet kapott a szövetségi kapitány, Tite keretében. A szakvezető a két rutinos beválogatásával kapcsolatban annyit mondott tréfásan: "olyan sportolók, akik történetesen labdarúgók", így számol velük.

A 38 éves Dani Alvessel kapcsolatban kifejtette: "hosszú és nagyszerű történelme van már a válogatottnál", és nagy örömükre még mindig "magas szinten képes futballozni".

Tite, a brazilok szövetségi kapitánya, és Dani Alves ismét együtt harcolhatnak a brail válogatott sikeréértForrás: AFP/Carl De Souza

A 118-szoros válogatott Dani Alves a Sao Paulo egyik kulcsjátékosa, legutóbb 2019. október közepén szerepelt a nemzeti együttesben. A 36 éves, 89-szeres Thiago Silva a Chelsea-val az angol bajnokság hajrája mellett a Bajnokok Ligája május 29-i döntőjére készül. A brazilok legutóbbi, fél évvel ezelőtti találkozóján ő viselte a csapatkapitányi karszalagot.

Tite hozzátette: szerencsére bőven van kiből válogatnia, miután körülbelül ötven játékos áll a rendelkezésére, aki képes válogatott szintű teljesítményre. Kiemelte: kapitányként a válogatásnál azt tartja szem előtt, hogy a keret gerince adott legyen, ami így az állandóságot képviseli, de közben azért folyamatos legyen a cserélődés is, amivel a sokszínűséget tudja garantálni.

A brazil keretbe olyan klasszisok kaptak még meghívást, mint Neymar és Marquinhos a Paris Saint-Germain-ből, illetve a Liverpoolból Alisson, Roberto Firmino és Fabinho, az angol bajnok Manchester Cityből Ederson, valamint Gabriel Jesus, míg a Real Madridot szintén hárman, Casemiro, Vinicius Junior és Eder Militao képviselik ezúttal.

A 28 éves, 11-szeres válogatott Fred (Manchester United) két és fél év után került ismét keretbe.

Brazília négy fordulót követően pontveszteség nélkül vezeti a dél-amerikai csoportot, kétpontos előnnyel a második helyezett Argentína előtt. Az első négy helyezett közvetlenül kijut a 2022-es, katari világbajnokságra, az ötödik pedig pótselejtezőt játszik.