Vágólapra másolva!
Véget ért a 2020/21-es OTP Bank Liga szezonja, mely kiváló eredményt hozott a Paksi FC számára. A negyedik fordulót követően egy ponttal az utolsó helyen állt a csapat, végül a 4. helyen zárt, a legtöbb rúgott góllal. Edzőváltás, keret, Hahn János, gazdaság, utánpótlás és 2022 – a paksi klub Haraszti Zsolt ügyvezetővel értékelte a szezont.

„Szerintem akkor senki nem gondolta volna, hogy a negyedik helyen végzünk majd - kezdte az ügyvezető Haraszti Zsolt. - Nehéz heteket éltünk, nem volt minden kerek, gondjaink, belső problémáink voltak, ezért úgy éreztük, változtatnunk kell. Ha ott és akkor nem lépünk, az egészen biztos, hosszú távon nem lett volna kifizetődő."

Elárulta, azért esett Bognár Györgyre a választás, mert egy olyan edzőt szerettek volna szerződtetni, aki a támadófutballt képviseli, és kellő önbizalmat hoz a csapathoz. Azonban még Haraszti Zsoltot is meglepte, hogy ez ilyen jól sikerült. Persze tudták, hogy sokan alulértékelik Bognár Györgyöt, de Pakson nem estek ebbe a hibába.

„Szóban már megállapodtunk, csak a papírok aláírása van vissza, tehát a következő szezonban is ő vezeti majd az NBI-es csapatunkat" – tette hozzá az ügyvezető Bognár Györggyel kapcsolatban.

Bognár György marad a Paks edzője Forrás: PAKSI FC/Facebook

Haraszti elmondta, nekik sem volt könnyű átvészelni a koronavírus miatti helyzetet. Külön kitért a szurkolókra is, meglátása szerint ugyanis az ősszel egy elég komoly létszámnövekedés indult meg a szurkolók részéről, így külön rosszul jött számukra a zárt kapu.

„Azt gondolom, most ismét egy olyan szintre emelkedett a paksi labdarúgás, ami az egész országban eladható.

Mindig úgy voltak velünk, tisztelik, becsülik, hogy csak magyarokat foglalkoztatunk, viszont nem tudunk az alvégből kikecmeregni, hát, idén szép választ adtunk erre is" – mondta Haraszti, aki szerint a nemzetközi kupaindulás hab lett volna a tortán, viszont az Újpest viszont maximálisan megérdemelten nyert a kupadöntőben.

annak ellenére, hogy ajánlat még nem érkezett, de tudjuk, sok külföldi csapatnál szóba került a leigazolása. A következő hetekben egyébként mindenkivel egyeztetünk. Erős a játékoskeretünk, de - mint ilyenkor általában - változások biztos várhatóak. Ha lépéseinkkel mindig csak egy kicsit erősödünk majd, abból baj nem lehet" – árulta el az ügyvezető, aki szerint Hahn János menetelése remek példa lehet a fiatal játékosok előtt.

Hahn János nem valószínű, hogy meg tduj tartani a Paks Forrás: M4 Sport+

A stadionnal kapcsolatban elárulta, nagy öröm, hogy végre ebben is kezdnek NBI-es klubhoz hasonlítani, hiszen sokáig e téren nagy lemaradásaik voltak. Ami a gazdasági helyzet illeti az élvonalban, Haraszti szerint Mmostanra sokkal nagyobb a szórás az NBI-ben, mint anno 2011-ben volt.

„Tudomásul kell tehát venni, nyílt az olló, ugyanakkor nem akarunk panaszkodni. Mi arra a gazdasági háttérre, amit elő tudunk teremteni, már beálltunk. Jövőképünk pedig továbbra is a magyar játékosok piacában rejlik, természetesen a saját utánpótlásunk mellett" – mondta a Paks ügyvezetője, aki a következő idény elvárásairól is beszélt.

„Szeretnénk egy hasonló játékfelfogású Paksi FC-t látni, hiszen szeptember vége óta sokgólos, szórakoztató és eredményes futballt produkált a csapat. Ezen felül reméljük, ismét lehetnek majd szurkolók stadionunk lelátóin, akikkel közösen örülhetünk a győzelmeknek."