Társoldalunk:

Dzsudzsák Balázs: Bajnoknak lenni mindig nagyon jó, bárki bármit mond

2021.05.16. 20:59

Vasárnap este a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 38. utolsó fordulójában a Debrecen 4-2-re legyőzte a Szombathelyi Haladást a Nagyerdei Stadionban, míg a forduló előtt második helyen álló Gyirmót FC Győr magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott a Békéscsaba fölött az Alcufer Stadionban, így hiába győzte le a Vasas 3-0-ra a Győrt, a Huszti Szabolcs vezette DVSC és a Csertői Aurél által dirigált Gyirmót jutott fel az OTP Bank Ligába. A drámai végjáték után a főszereplők az M4 Sport kamerája előtt értékelték a szezont. A Gyirmóttal tavasszal veretlen Csertői Aurél bravúrkategóriába sorolta csapata szereplését.

„A legfontosabb, hogy sikerült feljutnunk. Négy gólt rúgtunk hazai pályán, úgyhogy megérdemelten győztünk. Remek első félidőt produkáltunk, így nyugodtan futballozhattunk volna. A második félidőt rosszul kezdtük, de tíz perc után helyre állt a rend. A legfontosabb az, hogy bajnokok vagyunk" – nyilatkozta a mérkőzés után Toldi Gábor, a DVSC vezetőedzője. 

Dzsudzsák Balázs rengetegett tett a DVSC feljutásáértForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Bajnoknak lenni mindig nagyon jó, bárki bármit mond. Egy évvel egy hatalmas kudarc után óriási fordulatot vett az élet a debreceni labdarúgás körül. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen körülmények között is bíztattak minket. Kalandos év volt" –

Azt hittem, nincsenek csodák, de mégis vannak. Megérdemelte a csapat, extra teljesítményt nyújtottunk. Nincsenek szavak. Le a kalappal mindenki előtt, és köszönjük mindenkinek, aki segítette a munkánkat. A jó csapat alapja, hogy mentálisan erősnek kell lenni. Vert helyzetben sem inogtunk meg. Extra teljesítményt nyújtottunk, főleg, hogy egy nagyon jó csapatot előztünk meg" – értékelt a Gyirmót edzője, Csertői Aurél, aki csapata tavaszi teljesítményét bravúrosnak nevezte.

Schindler Szabolcs, a Vasas edzőjeFotó: Koncz Márton - Origo

„Szomorú és csalódott vagyok. Ha az egész évet nézem, akkor 81 pontot szereztem a csapataimmal, de rossz volt a leosztás, mert a Vasassal nem eleget – kezdte az értékelés Schindler Szabolcs, aki a szezont a Békéscsaba edzőjeként kezdte, majd a 6. forduló után vette át a Vasas irányítását. Nem bírta a nyomást a csapat, ha nagy volt a tét. Ma csak a becsületünkért játszottunk. Az NB II-ben más futballban, rengeteg a párharc, itt küzdeni kell. Nüanszokon múlt. Nem azon múlik, hogy rengeteg NB I-es játékosa van a csapatnak. A DVSC is sok pontot vesztett tavasszal, mi is. A Gyirmótnak nem volt hullámvölgye, ezen múlik" – nyilatkozta a Vasas edzője, Schindler Szabolcs, aki elárult, hogy szívesen folytatná a megkezdett munkát Angyalföldön.