Neymar és Mbappé is gólt lőtt, az utolsó fordulóban dől el a francia bajnokság

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (R) is congratulated by Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe after scoring on a penalty kick during the French L1 football match between Paris Saint-Germain and Stade de Reims at the Parc des Princes stadium in Paris on May 16, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 37. utolsó előtti fordulójában a Paris Saint-Germain 4-0-ra legyőzte a Reims csapatát a Parc des Princes Stadionban.

A bajnoki címvédő párizsi csapat győzelmi kényszerben lépett pályára, mert három pont volt a hátránya a listavezető Lille ellen, így mindenképpen nyernie kellett, hogy életben tartsa a bajnoki álmait. A találkozó kedvezően alakult számukra, ugyanis már a 10. percben emberelőnybe kerültek.

Kylian Mbappé lépett ki ziccerben, megtolta a labdát, majd az üres kapu felé gurította, azonban a bevető védő, a marokkói Yunis Abdelhamid kézzel belekapott a labdába, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt és kiállította a Reims játékosát.

A labda mögé Neymar állt oda, topogott egy sort, ezzel elküldte Predrag Rajkovicot, és higgadtan a kapu bal oldalába gurított.

A 24. percben egy óriási védelmi hiba után növelte az előnyét a PSG. Thomas Foket kapu előtt keresztbepasszolt labdájára Mbappé csapott le, és higgadtan értékesítette a ziccerét.

  • A világbajnok francia támadónak ez volt a 26. gólja a bajnokságban, ezzel már hat találattal előzi még a Lyon holland csatárát, Memphis Depay-t, így egy fordulóval a bajnokság vége előtt már gólkirálynak tekinthető.

Ezt követően már csak az volt kérdés, hogy a folytatásban hány gólt akar lőni a Paris Saint-Germain. Mauricio Pochettino csapata ezután is dominált, de azért túlságosan nem erőltette meg magát az újabb gólért.

A 68. percben aztán egy szöglet után eldöntötte a meccset a PSG. Neymar beadására Marquinhos robbant be, és a kapu jobb oldalába fejelt.

Marquinhos gólja után a PSG már nem diktált nagy iramot, de a 90. percben azért lőtt még egy gólt. A csereként beálló olasz válogatott Moise Kean állította be a végeredményt egy 12 méteres lövéssel.

A bajnoki cím szempontjából további két mérkőzés volt érdekes. A listavezető Lille hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a St. Etienne csapatával, ezzel egy pontra olvadt az előnye a PSG előtt.

A harmadik helyen álló AS Monaco 2-1-re legyőzte a Rennes csapatát a II. Lajos Stadionban, ezzel Niko Kovac együttese három pontra megközelítette a listavezető Lille csapatát, ami azt jelenti, hogy az utolsó fordulóban még három csapat is bajnok lehet a Ligue 1-ben.

Igaz, a Monaco bajnok címéhez csoda kellene, mert a PSG-nek és a Lille-nek is ki kellene kapnia, és mivel pontegyenlőség esetén a gólkülönbség dönt, a hercegségi csapatnak le kellene dolgoznia a Lille-lel szembeni hatgólos különbségét.

Ligue 1, 37. forduló:
Paris Saint-Germain-Reims 4-0 (2-0)
Lille-St. Etienne 0-0
AS Monaco-Rennes 2-1 (2-0)

Így fest a Ligue 1 tabellája egy fordulóval a vége előtt Forrás:livescore.com