Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában a 95. percben a Liverpool brazil kapusa, Alisson Becker egy szöglet utáni fejesgóllal megnyerte a West Bromwich elleni meccset a Liverpool csapatának. A futballtörténelemben rengeteg szép gólt rúgtak a kapusok, most a tíz legszebb találatról mutatunk be egy válogatást. 

A Liverpoolnak létfontosságú volt a West Bromwich elleni győzelem. A meccsen már úgy tűnt, marad a döntetlen, és elúsznak a Liverpool Bajnokok Ligája-álmai, a 95. percben a Liverpool kapusa,

a brazil Alisson Becker ment fel egy szöglethez fejelni, és az utolsó utáni pillanatban győztes gólt fejelt.

A futballtörténelemben a kapusok többször szereztek már kulcsfontosságú találatokat. Az Everton kapusa, Tim Howard a saját tizenhatásán belülről talált be az ellenfél Bolton kapujába a 2011/2012-es szezonban. A Manchester United legendás kapusa, Peter Schmeichel a Rotor elleni Uefa-kupa meccsen talált be az 1995/1996-os szezonban.

Jose Luis Chilavert remek szabadrúgásokat lőtt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Matthias Schrader

Persze nem maradhat ki az összeállításból a Sao Paolo kapusa, Rogerio Ceni, aki a brazil bajnokságban egy remek szabadrúgást követően talált be a Corinthians ellen. René Higuita ugyanezt tette az 1995-ös Libertadores-Kupa elődöntőjében a River Plate ellen. José Luis Chilavert félpályás gólja a River Plate ellen már csak hab a tortán.