Vágólapra másolva!
Egybehangzó francia sajtóértesülések szerint Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya hatévnyi távollét után meghívja a Real Madrid bombaformában futballozó támadóját, Karim Benzemát a nemzeti csapatba. Kedden este hivatalossá is vált, hogy a Real Madrid támadója is bekerült sz Eb-keretbe. 

A szövetségi kapitány kedden este nyolctól egy televíziós műsorban ismerteti a francia válogatott Európa-bajnokságra készülő keretét, egybehangzó sajtóértesülések szerint Benzema is tagja lesz a keretnek.

A Real Madrid támadója az idei szezonban 45 meccsen 29 gólt lőtt és nyolc gólpasszt adott. A francia válogatottban 2007 márciusában mutatkozott be, 81 fellépésen 27 találata és 18 gólpassza van.

A Real Madrid támadójának behívása óriási meglepetés lenne, mivel legutóbb 2015 októberében, egy Örményország elleni barátságos meccsen szerepelt a nemzeti csapatban. A 33 éves támadó azért volt kegyvesztett a válogatottban, mert 2015-ben többedmagával megzsarolta korábbi csapattársát, Mathieu Valbuenát, annak házasságon kívüli intim együttlétéről készült felvételekkel.

Valbuena és Benzema a francia válogatottban Forrás: DPPI via AFP/Eddy Lemaistre

A vád szerint Benzema volt a közvetítő a zsarolók és egykori barátja között, ő adta át az üzenetet a válogatott egyik edzőtáborozása alkalmával.

Ezt követően Benzema nem lehetett ott a francia válogatottal a 2016-os Európa-bajnokságon, a csatár pedig rasszizmussal vádolta Deschampsot, mondván az algériai származása miatt nem kapott meghívót.

Az utóbbi években a francia sportsajtó folyamatosan követelte Benzema visszahívását, Deschamps azonban ragaszkodott a korábbi döntéséhez, szerinte ugyanis a Real Madrid támadója rombolná a morált az öltözőn belül, januárban pedig azt mondta, hogy a rasszista rágalmakat sosem fogja megbocsátani neki.

Benzema visszahívása a történtek ismeretében azért is lenne bombameglepetés, mert a francia válogatott az utóbbi években nélküle is rendkívül eredményes volt (Eb-ezüstérem és vb-győzelem), ráadásul a francia csapat tele van világklasszis támadókkal.

Benzema behívásával tovább nőne a franciák esélye a végső győzelemre Forrás: AFP/Valery Hache

Ráadásul Benzemának nem ez volt az egyetlen botránya. 2015-ben, a párizsi terrortámadások után a Real Madrid - Barcelona futballmeccs előtt eljátszották a francia himnuszt. Az összes játékos és a 81 ezer néző megrendülten emlékezett,

Karim Benzema viszont köpött egy nagyot a francia himnusz alatt.

Mindezt a televíziós közvetítéseken keresztül félmilliárd néző látta.

Egyébként Benzema soha nem volt hajlandó énekelni a francia himnuszt.

Máskor többszázezer eurót küldött egy szalafista, radikális muszlimok által kedvelt mecset felújítására Lyonban. Deschamps keretében olyan futballisták vannak támadóposzton, mint Antoine Griezmann, Kylian Mbappé, Olivier Giroud, Ousmane Dembélé, Kingsley Coman vagy Wissam Ben Yedder.

A francia válogatott az Európa-bajnokságon a magyarokkal, a portugálokkal és a németekkel került azonos csoportba.

Frissítés:

Az előzetes sajtóhíreknek megfelelően Karim Benzema, a Real Madrid támadója is bekerült a világbajnok francia labdarúgó-válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe. Didier Deschamps szövetségi kapitány kedden este hozta nyilvánosságra 26 fős Eb-keretét, amelyben Benzema visszatérésén kívül nincsen meglepetés, így a legnagyobb sztárok, Kylian Mbappé, Paul Pogba vagy Antoine Griezmann mind szerepelnek benne.