Vágólapra másolva!
A Chelsea hazai pályán 2-1-re legyőzte a Leicester Cityt az angol labdarúgó-bajnokság hétközi, 37. fordulójának kedd esti rangadóján, ezzel Thomas Tuchel együttese megelőzte riválisát és feljött a tabella harmadik helyére.

Két fordulóval az idény vége előtt a bajnoki cím és a kiesés kérdése már eldőlt, így a Bajnokok Ligája-indulásért zajló küzdelem került reflektorfénybe. A dobogóért harcoló Chelsea-re, valamint a Leicesterre nem várt könnyű feladat, hiszen kedd este egymással találkoztak a bajnokság utolsóelőtti fordulójában. A két együttes legutóbb szombaton találkozott, amikor a Leicester 1-0-ra nyert az FA Kupa döntőjében, a Wembley Stadionban. A londoniak bajnoki meccsen legutóbb 2017 szeptemberében, házigazdaként pedig 2016 októberében tudták legyőzni aktuális ellenfelüket.

Ugyancsak rossz előjel lehetett a bajnokságban negyedik helyen álló Chelsea számára, hogy múlt szerdán 1-0-ra kikapott az Arsenaltól, márpedig a január végén kinevezett Thomas Tuchel vezetőedző irányításával először veszített el egymást követő két mérkőzést.

Magabiztos győzelmet aratott a Chelsea Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az elveszett FA-kupa döntő miatt alaposan fűthette a visszavágás vágya a londoni együttest, ugyanis óriási elánnal kezdte a mérkőzést. Már a harmadik percben megszerezhette volna a vezetést a Chelsea, de Chillwell ígéretes helyzetből kapu mellé lőtt. A folytatásban több gólhelyzetet is kidolgozott a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Chelsea, sőt Timo Werner kétszer is betalált a Leicester kapujába, de a játékvezető mindkét esetben les miatt érvénytelenítette a gólt.

A hazai együttes tízszer próbálkozott kapura lövéssel az első félidőben, igaz ebből csak kétszer találta el a kaput, míg Brendan Rodgers legénysége egyszer sem.

A második félidőben ott folytatódott a meccs, ahol az elsőben abbamaradt, a Chelsea nyomott, ennek pedig már a 47. percben meglett az eredménye, Chilwell szöglete után Antonio Rudiger szerezte meg a vezetést a házigazdának.

A bekapott gól után valamelyest felélénkült a vendégek játéka, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani, ráadásul a 66. percben tovább növelte előnyét a Chelsea. Werner esett el egy védővel történt ütközést követően a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a videobíró segítségével megítélte büntetőt, amit Jorginho magabiztosan értékesített.

A Leicester az utolsó negyedórára nagyobb sebességre kapcsolt, a 76. percben pedig Kelechi Iheanacho révén ki is egyenlített.

A hajrában még akár ki is egyenlíthetett volna a Leicester City, de Ayoze Perez a tizenhatosról a kapu fölé vágta a labdát. Az utolsó percekben kisebb kakaskodás tört ki a pályán, újabb gól azonban már nem esett az 5 perces hosszabbításban, így a Chelsea 2-1-re nyert. Sikerével a londoni gárda megelőzte a tabellán riválisát, míg a Leicester City a negyedik helyre csúszott vissza, és szerdán a Liverpool is megelőzheti.

Premier League, 37. forduló:
kedd:
Chelsea-Leicester City 2-1 (0-0)

Az élcsoport állása:
1. Manchester City 37 78-32 83 pont - már bajnok
2. Manchester United 37 71-43 71
3. Chelsea 37 57-34 67
4. Leicester City 37 66-46 66
5. Liverpool 36 63-42 63
6. Tottenham Hotspur 36 63-41 59
7. West Ham United 36 56-46 59