Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp, az angol labdarúgó-bajnokság előző kiírásában győztes FC Liverpool vezetőedzője szerint "hatalmas eredmény" lenne csapatától, ha a Bajnokok Ligája-indulást jelentő harmadik vagy negyedik helyen zárna a Premier League-ben.

A Pool mostani szezonja nagyon rosszul alakult, Kloppnak számos sérült játékosát kellett nélkülöznie szinte az egész idényben, de az egészséges futballisták is rendszeresen elmaradtak a csúcsformától. A Mersey-parti együttesnek nem volt valós esélye a címvédésre, egészen a hetedik helyig csúszott vissza a tabellán, és sorozatban hat vereséget szenvedett el az Anfield Roadon, ami korábban még egyszer sem fordult elő.

A legutóbbi nyolc meccsből ugyanakkor hatot megnyert, így feljött ötödiknek, hátránya pedig egy pont a negyedik Chelsea-vel és három a harmadik Leicester Cityvel szemben. Utóbbi két csapat kedden (ma) este egymással csap össze a Stamford Bridge-en, ez pedig lehetőséget ad a Liverpoolnak, hogy odaérjen a negyedik, vagy akár a harmadik pozícióba.

A Liverpool a legutóbbi nyolc meccsből hatot megnyert Forrás: AFP/Paul Ellis

A Klopp által irányított együttes szerdán a 15. Burnley vendége lesz, vasárnap pedig a 13. Crystal Palace-t fogadja.

- nyilatkozta Klopp a Sky Sportsnak. "Bármi is történt eddig, most esélyünk van arra, hogy a saját kezünkbe vegyük a sorsunkat" - tette hozzá az 53 éves vezetőedző, aki ugyanakkor kijelentette, a BL-indulást érő pozícióban zárni "talán minden idők legnagyobb eredménye lenne" a Liverpooltól.