Társoldalunk:

Marco Rossi segítője lett az MTK focicsapatának új vezetőedzője

2021.05.18. 22:13

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány segítője, Giovanni Costantino veszi át a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MTK Budapest vezetőedzői posztját.

A fővárosi klub honlapja szerint a 37 éves olasz szakemberrel kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött az együttes, melynél a tréner a magyar nemzeti csapat Európa-bajnoki szereplését követően kezdi meg a munkát.

A weboldal kiemelte, hogy Costantino az elmúlt években pályaedzőként és videóelemzőként is segítette Rossi munkáját, így szerepe volt a magyar válogatott Európa-bajnokságra jutásában és Nemzetek Ligája-csoportgyőzelemében, valamint azt megelőzően a Budapest Honvéd bravúros bajnoki aranyérmében, illetve a DAC Dunaszerdahely 25 év után kiharcolt nemzetközi kupaszereplésének elérésében is.

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány segítője, Giovanni Costantino veszi át az MTK Budapest vezetőedzői posztjátForrás: mtkbudapest.hu

"Az MTK Budapest nem csak a fiatal játékosokban, hanem a fiatal edzőkben is bízik. Hiszünk Giovanni Costantinóban és abban, hogy közösen sikeresek leszünk" - nyilatkozta Polyák Balázs sportigazgató.

Az olasz edző a német Michael Borist váltja a poszton, akivel a gárda a hetedik helyen végzett az OTP Bank Liga legutóbbi kiírásában.