Vágólapra másolva!
A Real Madrid vezetőedzője, Zinedine Zidane mellett az elmúlt évtized öt kulcsjátékosa is távozhat a spanyol sztárcsapattól ezen a nyáron.

A spanyol sajtó gyakorlatilag tényként közölte, hogy Zinedine Zidane a szezon végén távozik a Real Madrid éléről, és döntését már a Sevilla elleni 2-2-es döntetlennel véget érő mérkőzés előtt ismertette a futballistákkal.

A Marca megírta, hogy a következő idénytől jelentős átalakulás várható a csapat háza táján, és az edző mellett több kulcsember is távozhat a madridiaktól.

A legkényesebb eset a csapatkapitányé, Sergio Ramosé, aki 16 éve az együttes tagja, de az idén júniusban lejáró szerződését még mindig nem hosszabbították meg. A hírek szerint a klasszis labdarúgó maradni szeretne, de a feltételekről még nem sikerült megegyeznie Florentino Pérez elnökkel.

A csapat másik középhátvédje, a Ramoshoz hasonlóan szintén világbajnok Raphael Varane maradása sem tekinthető biztosnak. A francia védő ugyan már négyszer nyert BL-t a Reallal, mégsem érzi teljesen a vezetőség bizalmát és megbecsülését, illetve a Bayern München sztárja, David Alaba leigazolása esetén meginoghat a pozíciója a kezdőcsapatban.

Több sztárjátékos is távozhat a Realból ezen a nyáron Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A több poszton bevethető és sokoldalú Lucas Vázquez megtartásához sem ragaszkodik túlzottan a klub, és a korábban hatalmas tehetségnek kikiáltott, de a kezdőcsapatba ritkán bekerülő Isco távozása is régóta terítéken van már.

A brazil Marcelo, aki korábban egyértelműen kulcsember és kihagyhatatlan játékos volt, az utóbbi időben a francia Ferland Mendy helyettese lett a balhátvéd posztján, és Ramoshoz hasonlóan ő is több mint 10 év után hagyhatja el a fővárosi sztárcsapatot.