Társoldalunk:

Az NB I gólkirálya szerint fantasztikus lenne Ronaldo vagy Mbappé ellen pályára lépni az Eb-n

2021.05.18. 16:22

A magyar labdarúgó-válogatott egyelőre 18 fős kerettel kezdte meg a közös munkát Telkiben, a részben hazai rendezésű nyári Európa-bajnokságra készülve. Az edzőtábor második napján a Ferencváros kapusa, Bogdán Ádám és a paksi gólkirály, Hahn János válaszolt az újságírók kérdéseire.

„Fantasztikus érzés, rendkívül motivált vagyok, hogy itt lehetek. Régóta várok erre a napra, hogy újra a válogatottban lehessek, nagyon megható volt, amikor megtudtam, hogy jöhetek" – kezdte Bogdán Ádám.

„Szeretném kihasználni az időt, hogy jó benyomást tegyek a szakmai stábra. Hétfőn elkezdtük az edzéseket, hosszan voltunk kint a pályán, jó edzés volt" – mondta a Ferencváros kapusa, aki elmondta, nem volt egyszerű szinten tartani a motivációját, mert sokat ült a kispadon szezon közben.

„Nem volt egyszerű tartani a motivációt a kevés lehetőség miatt, de végig hittem abban, hogy a kemény munka hozhat valamilyen eredményt. Természetesen soha nem kívánok sérülést senkinek, de ha már így történt, hogy Dibusz Dénes hamar felépült, ő is jöhetett a válogatottba, és nekem is adott ezzel egy lehetőséget  – mondta Bogdán, aki a 2016-os tornán a keretszűkítés áldozata lett, így nyaralás közben nézhette csak a franciaországi tornát.

Bogdán Ádám újra a válogatott kerettel készülhetFotó: Csudai Sándor - Origo

„Az élet adott egy újabb lehetőséget, hogy az Eb-kerettel készüljek, meglátom, mire lesz ez elég. A célom természetesen az, hogy minél tovább a csapattal legyek és utazhassak az Eb-re.

Reménykedtem benne, hogy amíg nem teljes a keret, kell majd egy negyedik kapus, a jó teljesítmény mellett segíthetett, hogy 20-szoros válogatott vagyok. Nagyon erős a közösség, hiába maradtam ki pár évet, már most látszik, hogy nagyon együtt van a csapat, különleges élmény lesz a hazai meccs lehetősége" – mondta Bogdán, aki hozzátette, a család természetesen hiányozni fog, de ezen a héten esténként még aki akar, haza tud menni.

Hahn János, a Paksi NB I-es gólkirálya elmondta, nagyon izgatottan várta, hogy csatlakozzon a kerethez, de a játékosok és a stáb is nagyon pozitívan várta, így nagyon jól érzi magát.

„Izgultam, most is izgulok kicsit, ez természetes. Vasárnap furcsa volt, hogy másnap jöhetek, de már lenyugodtam, jól érzem magam, szerintem könnyedén beilleszkedtem. Pakson is mindenki mondta, hogy szurkol nekem  és helyem van a válogatottban" – mondta Hahn, aki szerint az, hogy ilyen jó idényen van túl, Bognár Györgynek is köszönhető, mert támadófocit játszik a Paks, és a társaknak, akik remek labdákkal szolgálják ki.

Hahn János szeretne élni a lehetőséggelFotó: Csudai Sándor - Origo

„Sok gólt szereztem, a csapattársak jól kiszolgáltak. Jó a közeg Pakson, külön edzésekkel is készültem végig. Szeretném tartani ezt a teljesítményt. A válogatottban bárhol játszanék, régen voltam szélső, középpályás, de a center poszton most megtaláltam magam, ezen a poszton szeretnék tovább fejlődni" – mondta Hahn, aki csalódott lenne, ha kimaradna a végleges keretből.

„Ez olyan sansz, amit nem szeretnék elengedni. Természetesen csalódott lennék, ha nem kerülnék be a szűk keretbe. Öt évvel ezelőtt otthon néztem az első meccset, majd edzőmeccs közben a többit, de követtük meccs közben is a válogatottat, fantasztikus lenne ennek a részesének lenné, és csodálatos lenne Cristiano Ronaldo vagy Mbappé ellen pályára lépni" – zárta a mondandóját Hahn János.