Megvan Pirlo első trófeája, a Juventus nyerte az Olasz Kupát - videó

fbl Horizontal
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) shoots on target past Atalanta's Argentine defender Jose Luis Palomino during the final of the Italian Cup (Coppa Italia) football match Atalanta vs Juventus on May 19, 2021 at the Citta del Tricolore stadium in Reggio Emilia. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Juventus 2-1-re legyőzte az Atlanatát az Olasz Kupa döntőjében, amit Reggio Emiliában 4300 néző előtt rendeztek meg. A Juventus 14. alkalommal nyerte meg a sorozatot, míg a bergamói csapat sorozatban a negyedik döntőjét veszítette el. 

A torinói csapat kereken a 20., míg a bergamói csupán az ötödik Coppa Italia-fináljára készülhetett, és míg a Juve 13, addig az Atalanta csupán egy alkalommal emelhette magasba a trófeát. Viszont 2015 óta valamelyikük mindig ott volt a döntőben, egymása ellen azonban most először léphettek pályára.

Andrea Pirlo a lehetőségekhez képest a legerősebb csapatát küldte pályára a Reggio Emiliában rendezett mérkőzésen.

Ez pedig Gian Piero Gasperini kezdője volt a korlátozott számban, de mégis csak szurkolók előtt rendezett mérkőzésen.

Az első félidő első felében inkább az Atalanta előtt adódtak helyzetek, igaz, Gianluigi Buffonnak, a Juve veterán kapusának csak egyszer kellett védenie, a 3. percben lábbal hárította Palomino közeli lövését.

Az első félóra végén aztána játék képe alapján némileg váratlanul vezetést szerzett a Juve: Juan Cuadrado szerelt a félpályán, indította Weston McKennie-t, aki Ronaldóhoz játszott, és a portugált ugyan még szerelték a védők, a labda Kulusevski elé került, a svéd támadó pedig gyönyörűen tekert az Atalanta kapujába.

A Bergamóiak azonban még a szünet előtt egyenlítettek. Ismét egy erőszakos labdaszerzés, ami után Hateboer passzolt Malinovszkijhoz, az ukrán szélső pedig 16-ról nagy gólt lőtt. Az 1963-ban 3-1-re megnyert döntő óta (Angelo Domenghini rúgta mindhármat) ez volt az Atlanta első gólja Coppa-döntőben. Azóta a Napolinak, a Fiorentinának és a Lazionak sem tudtak betalálni, pedig az első kettő ellen még oda-visszavágós finálék voltak.

A második félidő első negyedórája a Juvéé volt, Federico Chiesa még a kapufát is eltalálta, majd a 73. percben már nem hibázott az olasz csatár, és újból megszerezte a vezetést a Juventusnak.

Az Atlanta mindent megtett az újabb egyenlítésért, a támadósorba érkezett Pasalic, Ilicic és Muriel is, de a bergamóiak csak mezőnyfölényig jutottak, miközben a játékvezető a kispadról kiállította a korábban lecserélt Rafael Tolóit. Az utolsó szögletnél az Atalanta kapusa, Gollini is előre ment, de nem tud hős lenni, mint pár napja, Alisson Becker, a Liverpool kapusa.

A Juventus 2018 után nyerte meg újra a Coppa Italiát, ezzel 14. sikerét aratta a sorozatban, Andrea Pirlo pedig megszerezte edzői karrierje első trófeáját.

Eredmény, Olasz Kupa, döntő:
Atalanta–Juventus 1-2 (1-1)
gól: Malinovszkij 42., ill. Kulusevski 31., Chiesa 73.
piros lap: Rafael Tolói (Atalanta, a kispadról)