Vágólapra másolva!
A világhírű magyar futballbíró, Puhl Sándor csütörtökön, 65 éves korában meghalt. Halála körülményeiről kiderült, hogy betegsége hetek óta tartott, és szervezete végül nem tudta legyőzni a koronavírust.

Csütörtökön érkezett a szomorú hír, hogy a világhírű magyar játékvezető, a zsinórban négyszer a világ legjobb futballbírójának megválasztott Puhl Sándor 65 éves korában meghalt.

A Blikk megírta, hogy a népszerű sportember halálát a koronavírus okozta, szervezete nem tudta legyőzni az alattomos betegséget. Puhl televíziós szakértőként éveken át dolgozott a Sport TV-nél, de az utóbbi időben nem lehetett látni őt a képernyőn. Kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal, és a kórházban lélegeztetőgépre került. Egy ideig úgy tűnt, stabilizálódhat az állapota, ám egy újabb fertőzés miatt visszaesett, és a kórházban életét vesztette.

Klement Tibor, a Győri ETO egykori vezetője Puhl egyik legjobb barátja volt, és összetörten nyilatkozott a tragikus hír után.

- mondta a gyászoló barát.

Puhl Sándor (középen) az 1994-es Olaszország-Brazília vb-döntő előtt Forrás: Pálfalvi Gábor Az Aranysípos Puhl c. könyv

A kiemelkedő tehetségű játékvezető már fiatalon, 1984-től dolgozott a labdarúgó NB I-ben. Világhírre a 90-es években tett szert, nemzetközi sportpályafutásának elismeréseként az IFFHS négyszer választotta a világ legjobb játékvezetőjének (1994-1997 között).

Puhl Sándor vezette az emlékezetes brazil-olasz világbajnoki döntőt Los Angelesben 1994-ben, és három évvel később Münchenben a Dortmund-Juventus Bajnokok Ligája-finálét is.

Az elmúlt bő tíz évben az MLSZ Játékvezetői Bizottságának alelnökeként tevékenykedett, s a Sport TV-nél dolgozott televíziós szakértőként.

Puhl a futballisták közül is sokakkal ápolt jó kapcsolatot, rengetegen tisztelték a világklasszis bírót. A ZTE sportigazgatójaként dolgozó korábbi válogatott csatár, Sallói István is barátként tekintett rá.

- emlékezett meg barátjáról Sallói.

Puhl Sándor Eger és Emőd város díszpolgára, 2010 óta az MLSZ Játékvezető Bizottságának alelnöke volt, a hazai és nemzetközi labdarúgás egyaránt nagy megbecsülésben részesítette.