Vágólapra másolva!
Orosz sajtóértesülések szerint az orosz profi játékvezetők vezetőjeként dolgozó Kassai Viktor Puhl Sándor halála miatt visszatérhet Magyarországra, ahol fontos feladatot kaphat az MLSZ-től.

A Nemzeti Sport az orosz Szport-Ekszpressz című sportnapilapra hivatkozva azt írja, hogy Puhl Sándor halálával megüresedett a Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának alelnöki tisztsége, így az új helyzetben ismét fontos szerep hárulhat a 45 éves Kassai Viktorra, aki 2019 decemberében vonult vissza a játékvezetéstől.

Kassai Viktor visszatér Magyarországra? Forrás: Anadolu Agency via AFP/2017 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A 2008-ban olimpiai döntőben, 2011-ben Bajnokok Ligája-fináléban közreműködő tatabányai játékvezető 2020 januárja óta a játékvezetők szakmai főnökeként dolgozik az Orosz Labdarúgó Szövetségnél (RFU), a szerződése 2022-ig érvényes. Az orosz lap most arról ír, hogy a 45 éves magyar bírónak nem sikerült tökéletesen alkalmazkodnia az orosz futballhoz, és hazatérése időszerűvé válhat.

A Nemzeti Sport megkereste Kassai Viktor is, aki azonnal cáfolta az orosz sajtóhírt.

„Ízléstelennek és tiszteletlennek tartom a Puhl Sándor halálának napján felröppent felvetést, amely a hazatérésemet vizionálja. Hosszú távú szerződésem van Oroszországban, ahol továbbra is a játékvezetői reformok megvalósításán dolgozom" – nyilatkozta Kassai.