Vágólapra másolva!
Kalmár Zsoltot, a Dunaszerdahely magyar válogatott focistáját választották a szlovák labdarúgó-bajnokság legjobb játékosának. A 25 éves középpályás természetes az év álomcsapatába is bekerült.

A dunaszerdahelyi klub a honlapján kiemeli, hogy a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt volt a szlovák bajnokság elmúlt idényének legnagyobb egyénisége, amit a 25 szavazóból 19 támasztott alá. Az Eb-ről sérülés miatt lemaradó Kalmár térdműtétje miatt nem tudott személyesen részt venni a díjátadón, de videóüzenetben megköszönte a díjat.

Kalmár Zsolt nagyon fog hiányozni a magyar csapatból az Európa-bajnokságon Fotó: Polyák Attila - Origo

„Ez pályafutásom legértékesebb individuális díja, nagyon boldog vagyok, hogy a bajnokság legjobb játékosának választottak.

- nyilatkozta Kalmár Zsolt, aki novemberben vagy decemberben, de legkésőbb januárban térhet vissza a pályára.

Kalmár Zsoltra a Fortuna Liga csapatainak vezetőedzői, a ligás klubok uniójának elnöke, a Szlovák Labdarúgó Szövetség képviselői (köztük a nemzeti válogatottak edzői), további szakemberek és a sajtó képviselői szavazhattak.

A 25 éves középpályás az év játékosaként természetes bekerült az év álomcsapatába is, ráadásul úgy, hogy a lehetséges 25 szavazatból 24-et begyűjtött.

Kalmár Zsolt a szezon álomcsapatában Forrás: dac1904.sk

Kalmár Zsolt az idei szezonban 26 meccsen 13 gólt lőtt és hat gólpasszt adott a Dunaszerdahely csapatában.