Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint távozik az AC Milan csapatától a 25-szörös válogatott kapus, Gianluigi Donnarumma.

A MilanNews értesülései szerint az Atalanta elleni győztes meccs után - amelyen a Milan kiharcolta a BL-szereplést - a 25 éves kapus elbúcsúzott a csapattársaitól.

Donnarumma 2015 októberében egy Sassuolo elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozott be az AC Milan csapatában az olasz bajnokság történetének második legfiatalabb kapusaként, mindössze 16 évesen. Az olasz kapus azóta kirobbanthatatlan a milánói csapatból, sokan a világ egyik legjobbjának tartják a posztján.

Gianluigi Donnarumma még csak 21 éves, de már tapasztalt, klasszis kapus Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Az olasz válogatott kapusnak június végén jár le a szerződése, az ügynöke, Mino Raiola azonban nem volt elégedett az AC Milan évi 8 millió eurós szerződéshosszabbítási ajánlatával, ő ugyanis legalább 10 milliót szeretett volna kicsikarni az ügyfelének.

Nem mellesleg a Paul Pogba eladásával (is) meggazdagodó ügynök pluszban még 15-20 millió eurót szeretett volna leakasztani a szerződés tető alá hozásáért, ehhez pedig nem kívánt asszisztálni a Milan klubvezetése, és inkább leigazolták a Lille francia válogatott kapusát, Mike Maignan-t.

Maignan kulcsszerepet játszott abban, hogy a Lille 10 év után újra bajnok lett Forrás: Hans Lucas via AFP/Sylvain Lefevre / Hans Lucas/Sylvain Lefevre

A világ egyik legjobb kapus tehát távozik az AC Milántól, állítólag a Manchester United és a Juventus érdeklődik iránta a leginkább.