Conte válthatja Zidane-t a Real Madrid kispadján

fbl Horizontal
Inter Milan's Italian coach Antonio Conte reacts during the Italian Serie A football match AC Milan vs Inter Milan on February 21, 2021 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Olasz sajtóhírek szerint az Interrel ebben a szezonban bajnok Antonio Conte távozik a milánói csapattól, és Zinedine Zidane utódja lehet a Real Madridnál.

A spanyol AS megírta, hogy két tekintélyes olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport is beszámolt arról, hogy Conte minden bizonnyal elhagyja az Intert és a következő szezontól a Real Madrid edzője lesz.

A milánói sztárcsapat tulajdonosa, a Szuning-cégcsoport anyagi problémákkal küzd, többek között a futballisták fizetését is 20 százalékkal csökkentené, valamint sokkal kevesebb összeget biztosítana az átigazolásokra.

Ezekkel a feltételekkel sokkal nehezebb lenne komoly sikereket elérnie a klubnak, amely így könnyen búcsút inthet edzőjének.

Antonio Conte a Real Madrid edzője lehet Forrás: AFP/Miguel Medina

A hírek szerint az Internek a következő 48 órában hivatalos döntést kell hoznia, és meg kell próbálnia meggyőznie első számú jelöltjét, a Juventus korábbi trénerét, Maximiliano Allegrit, hogy elfogadja a vezetőedzői pozíciót. Allegri mellett Maurizio Sarri és Sinisa Mihajlovic is a bajnokcsapat által kiszemelt szakemberek között szerepel.

Conte - aki évi nettó 12 millió eurós keresetével a Serie A legjobban fizetett edzője - távozása lavinát indíthat el, és több sztárjátékos is elhagyhatja az Intert.

Az olasz szakember neve felmerült a Real Madridnál, ahol a minden bizonnyal távozó Zinedine Zidane utódja lehet.

Az 51 éves tréner korábban elárulta, hogy többször is közel állt a madridi sztárcsapathoz, azonban szezon közben nem szívesen vette volna át az együttes irányítását. Jelen állás szerint könnyen elképzelhető, hogy Zidane távozása esetén Conte lesz a Real Madrid következő edzője.