Vágólapra másolva!
A dán labdarúgó-bajnokságban szereplő Esbjerg a hivatalos honlapján tudatta, hogy a 15. születésnapján profi szerződést kötött Damian van der Vaarttal, a holland vb-ezüstérmes Rafael van der Vaart fiával.

A 2018-ban visszavonult legendás holland játékos évek óta Dániában él, ugyanis a kézilabdázó felesége, a világbajnok Estavana Polman 2013 óta az Esbjerg játékosa. Van der Vaart a focista pályafutása utolsó éveit is Dániában zárta, két évet futballozott a FC Midtjylland csapatában majd 2018 nyarán ő is az Esbjerghez igazolt, de a sorozatos sérülései miatt két hónappal később bejelentette visszavonulását.

Rafael van der Vaart és Damian a 2010-es labdarúgó világbajnokságon Forrás: ANP via AFP/Ed Oudenaarden

A fia, a 15 éves Damian alapember az Esbjerg U15-ös csapatában, így a születésnapján kétéves profi szerződést írt alá a dán klubbal.

– mondta Lars Vind, az Esbjerg akadémiájának igazgatója.

Damian Van der Vaart az édesapja nyomdokain jár Forrás: efb.dk

„Nagy nap ez számomra, és nagyon boldog vagyok, hogy az Esbjerghez szerződhettem. Fantasztikusan érzem itt magam, ahol remek csapattársak és szakemberek vesznek körül. Ez a tökéletes környezet a fejlődésemhez" – mondta Damian van der Vaart.

Rafael van der Vaart 2001 októberében, 18 évesen is hét hónaposan mutatkozott be a holland válogatottban, amellyel ezüstérmet nyert a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon. A ballábas középpályás öt évet játszott az Ajax felnőtt csapatában, 2003-ban megnyerte a Golden Boy-díjat. Három évet Hamburgban töltött, ez után pedig 2008 nyarán leigazolta a Real Madrid. Két év múlva a Tottenham csapatához szerződött, a pályafutása vége felé pedig visszatért Hamburgba, majd a dániai kaland előtt egy évet a Betis csapatánál töltött.