Vágólapra másolva!
Szombat este a német labdarúgó-bajnokság osztályozó-mérkőzésén a Bundesligában 16. helyen végzett 1. FC Köln 5-1-re nyert a másodosztályban Holstein Kiel vendégeként, ezzel a kölni csapat bent maradt az első osztályban miután 5-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

Nyolc nappal ezelőtt a Köln hazai pályán 1-0-ra elvesztette a Holstein Kiel elleni párharc első mérkőzést, így előzetes kőkemény visszavágóra lehetett számítani. Azonban a Bundesliga 16., osztályozós helyén végző csapat már a 13. percben 3-1-re vezetett a Holstein-Stadionban, az első félidő végén Rafael Czichos révén már a negyedik gólját is megszerezte, ezzel pedig eldöntötte a párharcot.

Az 1. FC Köln kiütötte a Holstein Kielt a Bundesliga-osztályozón Forrás: 1. FC Köln/Twitter

A második félidőben a Kiel ugyan többet birtokolta a labdát, de a Köln sokkal veszélyesebben futballozott, és a 84. percben a tunéziai Ellyes Skhiri góljával beállította az 5-1-es végeredményt, így 5-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot és bent maradt a Bundesligában.

A Köln lett az első csapat a Bundesliga történetében, amelyik az osztályozó első mérkőzését elveszítette hazai pályán, mégis ki tudta harcolni a bennmaradást.

Bundesliga, osztályozó, visszavágó
Holstein Kiel-1.FC Köln 1-5 (1-4)
Gólszerzők: Dzseszong (4.), ill. Hector (3.), Andersson (6., 13.), Czichos (39.), Skhiri (84.)

A Köln így 5-2-es összesítéssel tartotta meg tagságát az élvonalban, ahová a Novothny Somát foglalkoztató VfL Bochum, valamint a Fürth jutott fel.