Vágólapra másolva!
David Beckham csapata, az Inter Miami kétmillió dolláros büntetést kapott, mert megszegte az Észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) szabályait.

A Juventustól szerződtetett francia középpályás, Blaise Matuidi átigazolása miatt tavaly indult nyomozás az amerikai klub ellen.

Az MLS a múlt hónapban úgy döntött, hogy az Inter Miami megszegte az előírásokat, és pénteken bejelentette az egyesületre kiszabott büntetését.

A BBC Sport megírta, hogy a liga szerint Matuidinek a megengedettnél több pénzt fizettek, és az engedélyezett három játékos helyett ő volt a negyedik labdarúgó, akire nem vonatkozott a fizetési sapka. A kijelölt játékosok esetében nem kell figyelembe venni az MLS által megszabott fizetési korlátozást, azonban egy csapat keretében csak három ilyen futballista szerepelhet.

David Beckham klubja kétmillió dolláros büntetést kapott az MLS-től Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Michael Reaves

Ezt a szabályt egyébként 2007-ben vezette be az MLS, és David Beckhamről nevezték el, aki abban az évben szerződött a Real Madridtól a Los Angeles Galaxy csapatához.

A hírek szerint a vb-győztes Matuidi rossz kategóriába került, akár csak a klub korábbi hátvédje, a kolumbiai Andres Reyes.

Az MLS szerint egyetlen játékos sem követett el bűncselekményt, és nem vizsgálták őket, viszont a klubra kiszabott bírság a liga történetében az eddigi legmagasabb.