Vágólapra másolva!
A világ legdrágább játékosa, a Paris Saint-Germainben futballozó Neymar 15 év után szakított a Nike sportszergyártó céggel és átment a Pumához. Sokan azt hitték, a brazil futballista csak szimplán jobb ajánaltot kapott a német cégtől, de állítólag Neymar azért hagyta ott a pipás céget, mert molesztálta a vállalat egyik alkalmazottját. A szexbotrányba nem először keveredő brazil sztár most virtuálisan kiállt a nyilvánosság elé, és határozottan tagadta a vádakat.

2020-ban az egyesült államokbeli óriás-sportszergyártó Nike és a brazil szupersztár Neymar szakításának valódi okáról senki nem tudott, pedig eredetileg még nyolc évig kellett volna folytatódnia az együttműködésnek. Nem sokkal később bejelentették, hogy a 29 éves játékos a Pumával kötött szerződést.

Az amerikai lap szerint azonban nagyon súlyos okok vezettek a két fél válásához: a világklasszis brazil focista ugyanis szexuálisan zaklathatta a Nike egyik marketing-asszisztensét. A nő még 2016-ban mesélt arról a kollégáinak, hogy az akkor még a Barcelonában játszó Neymar egy New York-i szállodában orális szexre akarta kényszeríteni, majd az eset miatt 2018-ban panaszt tett a Nike-nál.

Neymart nem először vádolták meg Forrás: AFP/Franck Fife

A nő részletesen beszámolt az esetről a cég HR-vezetőjének és az ügyvédeinek. A vállalat végül 2019-ben indított nyomozást az ügyben. A játékos képviselői tagadták a híreket, Neymar személyesen nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre, ami végül a szponzoráció megszűnéséhez vezetett.

A PSG játékosa a hivatalos Instagram-oldalán cáfolta a vádakat, elmondási szerint fogalma sincs arról ki az a személy, aki vádolja.

Ennek a szabálynak ellentmondani és azt állítani, hogy a szerződésemet azért szüntették meg, mert nem járultam hozzá jóhiszeműen egy vizsgálathoz, abszurd, hazugság."

„Nem kaptam lehetőséget arra, hogy megvédjem magam.

Még arra sem kaptam lehetőséget, hogy megtudjam, ki az a személy, akit állítólag megsértettem. Nem is ismerem őt. Soha semmilyen kapcsolatom nem volt ezzel a személlyel

- írja Neymar az Instagram posztjában, aki azt is kifejtette, hogy felettébb furcsa, hogy éveken keresztül senkinek nem volt baja vele a Nike-nál, miközben elvileg már öt évvel ezelőtt megtörtént a zaklatás.

Neymarral mindig történik valami Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

„Nem lenne helyénvaló a Nike részéről, hogy vádaskodjon anélkül, hogy azt tényekkel alá tudná támasztani" – írta a brazil focista, akit 2019 júniusában nemi erőszakkal is vádoltak, de a brazil rendőrség nem talált elég bizonyítékot a vádemeléshez.