Szergej Rebrov már márciusban felmondta budapesti lakását és elvitte innen az autóját is

REBROV, Szerhij
Kijev, 2020. december 7. Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője kijevi sajtóértekezletén 2020. december 7-én. Csapata másnap a Dinamo Kijev ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában az ukrán fővárosban. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Vágólapra másolva!
Szergej Rebrov, a magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának edzője a Zbirna című ukrán lapnak nyilatkozva támadta Kubatov Gábort, a klub elnökét. Az edző határozottan állítja, hogy a korábban megjelent hírekkel szemben nem mondott fel, azaz továbbra is a csapat edzője. Egyes, az állításaival szemben álló tények ugyanakkor mást mutatnak.

Szergej Rebrov ritkán nyilatkozik, hosszabb interjúkra pedig még ritkábban vállalkozik. A Zbirnának is azt követően szólalt meg, hogy Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke május 19-én az Origónak adott interjúban elárulta, a szerződéshosszabbításra váró Rebrov valójában már februárban felmondott.

"Mint minden esetben, részben mindenkinek igaza van. Sokáig hallgattam, olvastam a cikkeket a sajtóban, de nem akartam kommentálni ezeket, mert tiszteletben tartom a szerződésemet. De úgy tűnik, hogy itt az ideje, mert nagyon zavar a helyzet.

Azt gondolom, hogy három bajnoki cím, Európa Liga és Bajnokok Ligája szereplés után jogom van elmondani a véleményemet az igazolások előtt. Az elnök megnyugtatott, hogy a beleegyezésem nélkül nem igazolunk, de ezután a klub ismét igazolt egyet" – olvasható a Nemzeti Sport által lefordított interjúban.

Szergej Rebrov Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Rebrov ezt követően menedzserén, Varga Sándoron keresztül jelezte, hogy ilyen feltételek mellett nem szeretne a Ferencvárosnál dolgozni, de "szó sem volt szerződésbontásról és távozásról", álltja határozottan. Rebrov elmondása szerint tisztázni szerette volna a helyzetet, erre azonban négy hónap alatt nem került sor.

Előszöris csak találgatni lehet, hogy [miért akarják, hogy felmondjak], másrészt a kompenzáció nem olyan nagy. Messze van a milliótól, amiről szó van. De számomra ez elvi kérdés, mert nem akartam elhagyni a Ferencvárost, szívesen dolgoztam ott. De ha a klub mást kér a játékosoktól, mint amit megbeszéltünk, az azt jelenti, hogy a klub döntött. Én arra készülök, hogy nyolcadikán térek vissza Budapestre, a korábbi terveknek megfelelően. Akkor talán lesz magyarázat.

"Vannak ajánlataim, de egyelőre mindenkinek ugyanaz a válaszom – érvényes szerződésem van a Ferencvárosnál. Amint ez felbontásra kerül, tárgyalhatunk" – zárul az interjú.

A klubhoz közeli forrásból azonban úgy tudjuk, hogy egyrészt folyamatosan keringenek a Ferencváros vezetőségéhez is eljutó hírek, hogy milyen ajánlatokkal keresték meg az ukrán szakembert. Felmerült az ukrán válogatott neve, ahol egyelőre korábbi csapattársa és barátja, Andrij Sevcsenko a szövetségi kapitány, valamint korábbi klubjainak, így az angol Tottenham Hotspurnek és a Dinamo Kijevnek is a neve, igaz ott éppen csütörtökön hosszabbítottak 2023-ig Mircea Lucescuval. De ugyancsak képbe került Dzsudzsák Balázs korábbi klubja, az egyesült arab emírségekbeli el-Ajn neve is.

Szintén sokatmondó részlet, hogy hírek szerint Rebrov már idén márciusban felmondta XI. kerületi, 250 négyzetméteres luxusbérleményét is, valamint, hogy még márciusban elvitette Budapestről Aston Martin típusú luxusautóját.