Társoldalunk:

A magyar kispályás fociválogatott is megkezdte a felkészülést az Eb-re

2021.06.04. 15:24

Szerdán megkezdte a felkészülést a magyar kispályás fociválogatott is Európa-bajnokságra, melyet október 30. és november 6. között Szlovákiában, Kassán rendez meg az Európai Minifutball Szövetség (EMF).

Budapesten, a csepeli bázison megtartott edzésen Nagy Lajos és segítője Trencsényi János 21 fővel kezdte meg azt a szakmai munkát, mely a reményeik szerint november elején egy remek Eb-szerepléssel fejeződik majd be.

A mostani játékosokhoz a jövőben még fognak csatlakozni, ugyanis Nagy Lajos 27 fős kerettel vág neki az útnak Kassa felé. 

Elkezdte a felkészülést a magyar minifoci-válogatott válogatott az Európa-bajnokságraForrás: Vaszkó Viktor Photo/Vaszkó Viktor

„Óriási várakozással és lelkesedéssel kezdünk bele a felkészülésbe. A tavalyi csonka évben volt időm átgondolni, hogyan és miben tudnánk előre lépni. 27 fős kerettel és kibővült szakmai stábbal (Trencsényi János -, a szerk.) indulunk el az úton, amelyben reményeink szerint újra szintet lépünk mind játékban mind eredményességben" – mondta az Origónak Nagy Lajos szövetségi kapitány.

Trencsényi Jánost nem nagyon kell bemutatni a kispályás foci szerelmeseinek, ugyanis a kiváló játékos

139-szeres futsalválogatott, a Berettyóújfalu csapatával pedig négyszeres magyar bajnoknak vallhatja magát.  

Végre elindult az amatőr sportélet is hazánkban, de a Magyar Minifutball Szövetség a pandémia alatt sem tétlenkedett, hiszen egy öt állomásos téli-tavaszi sorozat után végre kezdetét vette a budapesti Mini-Futball TOPLiga, ahol a játékosok az EMF pálya- és játékszabály-specifikációit használva egy igen nívós bajnokság keretein belül készülhetnek fel.