Vágólapra másolva!
Josep Guardiolát, az angol labdarúgó-bajnokságban fölényes előnnyel aranyérmes Manchester City vezetőedzőjét választották a Premier League 2020/21-es szezonjának legjobb vezetőedzőjévé, míg a legjobb futballistának járó elismerést játékosa, Rúben Dias érdemelte ki.

A klub honlapjának beszámolója szerint a PL-szavazáson a spanyol szakvezető négy másik jelöltet - Marcelo Bielsa (Leeds United), David Moyes (West Ham United), Brendan Rodgers (Leicester City), Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United) - megelőzve végzett az élen, és négy éven belül harmadik alkalommal bizonyult a legjobbnak. Az 50 éves Guardiola, aki 2016 óta dolgozik Manchesterben, korábban 2018-ban és 2019-ben győzött, amikor a bajnoki elsőséget is begyűjtötte csapatával.

Guardiola harmadszor lett az év edzője a Premier League-ben Forrás: AFP/David Ramos

A triplázással beérte az angol bajnokság olyan korábbi klasszis vezetőedzőit, mint a francia Arséne Wenger (Arsenal; 1998, 2002, 2004) és a portugál José Mourinho (Chelsea; 2005, 2006, 2015). A csúcstartó a Manchester United korábbi edzője, Alex Ferguson, akit 11 alkalommal szavaztak meg a legjobb trénernek.

A Manchester City a Premier League és az angol Ligakupa ez évi megnyerése mellett történetében először az idén bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol 1-0-ra alulmaradt a londoni Chelsea-vel szemben.

A City menetelésében jelentős szerepet játszott a 24 éves portugál védő, Rúben Dias, akit úgy választottak meg a Premier League legjobbjának, hogy ez csak az első idénye volt angol csapatában, ahová szeptemberben szerződött a Benficától. Rúben Diast májusban már a Futballszakírók Szövetsége (FWA) is szezon legjobbjának választotta.

Rúben Diasnak fantasztikus szezonja volt Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Nemanja Vidic (Manchester United), Vincent Kompany (Manchester City) és Virgil van Dijk (Liverpool) után Dias a negyedik védő, aki kiérdemelte a szurkolók, valamint egy szakmai testület és a 20 PL-csapatkapitány által odaítélt díjat. Honfitársai közül korábban csak Cristiano Ronaldo (Manchester United) végzett elsőként, még 2007-ben és 2008-ban.