Társoldalunk:

Peter Stöger lett a Ferencváros edzője

2021.06.05. 11:18

A Ferencváros a saját honlapján bejelentette, hogy Peter Stöger lett a klub új edzője. Szergej Rebrov távozása után a korábban a Borussia Dortmundot is irányító 55 éves osztrák szakember veszi át a zsinórban három bajnoki címet nyert és az előző szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott Fradi irányítását.

Az 55 éves szakember korábban a Bundesliga egyik sztárcsapatát, a Borussia Dortmundot is irányította, és a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette. Stöger sikeres volt a Köln együttesénél is, amelyet a másodosztályból juttatott fel az élvonalba, majd óriási bravúrral az ötödik helyen végzett a csapattal, így az Európa-liga-szereplést is elérte. Az osztrák tréner hazájában kétszer nyert bajnoki címet, és ugyanúgy kétszer Osztrák Kupát is.

Peter Stöger lett a Fradi új edzőjeForrás: fradi.hu

Peter Stöger már nyilatkozott a céljairól és a játékfelfogásáról is.

A Ferencvárossal lehetőségünk van, hogy támadó futballt játsszunk, amit tudom, hogy a szurkolók is szeretnek, elvárnak. Az NB I-ben nagyon támadó szellemű játékot szeretnék játszani, mert tudom, hogy nekünk van a legjobb keretünk, és bajnokságot kell nyernünk" - ismertette az alapvető célokat az új edző.

"Az európai kupaporondon már más típusú játékra lehet szükség, ott biztos, hogy más döntéseket is kell hoznunk, és lesz mérkőzés, amikor kontráznunk kell. Nemzetközi szinten sok minden függ attól is, hogy milyen ellenféllel kerülsz szembe" - tette hozzá Stöger.