Társoldalunk:

Ezzel a Fradi-vezetővel lehetett rossz kapcsolata Szergej Rebrovnak

2021.06.08. 08:04

Szergej Rebrov, a Ferencváros focicsapatának volt edzője többször nyilatkozta, azért fordult meg a fejében, hogy nem tölti ki érvényes szerződését és elhagyja a klubot, mert az egyesület a tudta nélkül igazolt labdarúgókat. Sőt, az ukrán szakember azt állította, összetűzésbe keveredett az egyik vezetővel. Most megjelent egy név az ügyben, de új árnyalatot kapott az, amit a volt edző mondott a rossz kapcsolatukról. Egy informátor szerint Rebrovnak volt problémája a szakemberrel, és nem fordítva.

„Egyvalaki volt a klubnál, aki nem jött ki velem. A nevét hadd ne mondjam meg. Az egyik vezető. A közös munkánk elejétől éreztem, hogy nem kedvel" mondta korábban sejtelmesen a tréner a Nemzeti Sportnak.

A Blikk úgy tudja, a zöld-fehérekkel három bajnoki címet szerző, a csapattal az Európa-liga, majd a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutó szakvezető Hajnal Tamás sportmenedzserre gondolt. 

Szergej Rebrov lapinformációk szerint nem jött ki Hajnal TamássalForrás: fradi.hu

Állításával ellentétben, leginkább Rebrovnak szúrta a szemét a sportmenedzser, aki pedig szintén sokat tett hozzá a sikerekhez.  Egyébként két esetet nehezményezett az ukrán – elevenítette fel a múlt télen történteket a lap informátora. Az egyik az volt, amikor Varga Rolandért cserébe az MTK-tól nemcsak Katona Máté érkezett, hanem sikerült a Fradinak megszereznie a korábbi korosztályos válogatott Gera Dánielt is. Az edzőnek az sem tetszett, hogy az FTC leigazolta a grúz Giorgi Haraisvilit. Holott tudott róla, hogy képben van a játékos. Ugyanis Tokmac Nguennek több ajánlata is volt, s a klubvezetésnek fel kellett készülnie arra az esetre, ha a gólerős támadó távozna. Volt feszültség a két szakember között, de hajlandó lett volna együtt dolgozni Rebrovval, hiszen az együttes eredményessége a legfontosabb a számára" – tette hozzá. 

Az ukrán szakember már februárban jelezte, hiába érvényes még egy évig a szerződése, távozni akar nyáron.  Hírbe hozták a Dinamo Kijevvel, az ukrán válogatottal és a görög AEK Athénnal is, ám végül ezekből a lehetőségekből nem lett semmi.

Szergej Rebrovot már nem érdekelte a jövőForrás: AFP/Nikolay Doychinov

„Rebrov egy idő után azt éreztette mindenkivel, hogy már csak rövid ideig marad Budapesten – folytatta a Blikknek az informátor. – Kikérték a véleményét a nyári edzőtáborról, az esetleges erősítésekről, de a jövő szemmel láthatóan már nem érdekelte. Több pénzt akart keresni, a távozás mellett döntött.  Árulkodó, hogy ahogy elvált a Fraditól, rögtön aláírt az emírségekbeli al-Ainhoz, az itteni fizetése, a havi 20 millió forint sokszorosáért, állítólag évi 4 millió euróért, azaz körülbelül 1,4 milliárd Ft-ért."

Rebrov helyét az osztrák Peter Stöger vette át, aki korábban dolgozott a német Dortmundnál és a Kölnnél, legutóbb pedig a hazájában az Austria Wient irányította.