Vágólapra másolva!
A Santiago Bernabeu felújítása miatt a Real Madrid a valdebebasi edzőközpontban található Alfredo Di Stéfano Stadionban játszotta március óta a hazai meccseit. Most viszont úgy fest, hogy új otthonra találtak, ugyanis a Marca információi szerint a városi rivális Atlético Madrid stadionjában, a Wanda Metropolitanóban kezdheti meg Carlo Ancelotti együttese az új idényt.

Mivel a szurkolók az előző szezon végére korlátozott létszámban visszatérhettek a stadionokba, így a Real vezetősége a spanyol bajnok Atléticónál érdeklődött a stadion kérdés kapcsán. A Real Madrid 2020. március 2-a óta nem lépett pályára a Bernabeuban. A jelenlegi otthonuk, az Estadio Alfredo Di Stefano stadion pedig a kisebb befogadóképessége miatt nem tud annyi szurkolót fogadni, ezzel szemben a Wanda Metropolitano mintegy 20-30 ezer szurkoló befogadására alkalmas, amennyiben fokozatosan visszaengedik a nézőket a lelátókra.

A két fővárosi klub vezetői között szívélyes a kapcsolat, tavaly már az Atlético Madrid felajánlotta a Wanda Metropolitanót a Real Madridnak, de a Királyi Gárda akkor nem élt a lehetőséggel.

A Real Madridnál fontolóra veszik a városi rivális korábbi ajánlatát Forrás: AFP/Javier Soriano

A Marca beszámolója szerint a Real célja, hogy minél hamarabb visszatérhessen a Bernabeuba, így arra törekszenek, hogy szeptemberben vagy októberben már az új stadionban léphessenek pályára. Ennek okán arra kérték a Spanyol Labdarúgó Szövetséget, hogy a következő szezon elején úgy alakítsák ki a naptárat, hogy az első pár fordulóban minél több idegenbeli mérkőzést tudjanak játszani.
Mindez lehetővé tenné számukra, hogy több hazai mérkőzést játszanának az új Santiago Bernabeuban és kevesebbet a Wanda Metropolitanóban.

A tervek szerint így október közepéig csak két hazai Bajnokok Ligája mérkőzésen, és mintegy hét spanyol bajnoki találkozón kellene az Atlético otthonában játszania a Realnak.