Nincs bojkott, a brazilok mégis játszanak a Copa Américán

fbl Horizontal
Brazil's Lucas Paqueta (L) celebrates with teammate Neymar after scoring against Paraguay during their South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 at the Defensores del Chaco Stadium in Asuncion on June 8, 2021. (Photo by NORBERTO DUARTE / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután a brazil labdarúgó-válogatott szerda hajnalban 2-0-ra nyert világbajnoki selejtezőn Paraguay ellen, a brazil csapat játékosai bejelentették: nem bojkottálják a vasárnap kezdődő Copa Américát és pályára lépnek a tornán.

Pedig néhány nappal ezelőtt még rendkívüli feszültség uralkodott a csapat körül, mert az Európában játszó brazil játékosok azt mondták, hogy a koronavírus-járvány miatt nem akarnak játszani a vasárnap kezdődő tornán.

A szövetségi kapitány, Tite is kiállt a játékosai mellett, egy ideig úgy tűnt, hogy a szakember bele is bukhat ebbe az ügybe.

A Paraguay elleni vb-selejtező után azonban a brazil csapat tagjai kollektív nyilatkozatot adtak ki. Ebben kijelentették, hogy bár a rendezést elítélik (pontosabban azt, hogy Brazília elvállalta a torna lebonyolítását), a tornát mégsem bojkottálják.

szólt a nyilatkozatuk.

A tornát eredetileg 2020 nyarán Kolumbiában rendezték volna meg, de ez elmaradt. Aztán Kolumbiától elvették a rendezést, s azt Argentínának adták, de az argentínok a koronavírus miatt erről lemondtak. Ekkor jött a brazil szövetség, amely elvállalta a torna megrendezését.