Társoldalunk:

A pénz miatt távozhat Debrecenből Dzsudzsák Balázs, Rebrov lehet az edzője

2021.06.09. 09:37

Továbbra sem tudni, hová igazol a nyáron Dzsudzsák Balázs, akinek Debrecenben lejárt a szerződése, és úgy néz ki, a Lokinál nem marad. A hírek szerint a Budapest Honvéd vagy az al-Ain lehet a befutó.

Habár az Eb-re nem kapott meghívót Dzsudzsák, az országban még mindig rengeteg rajongója van, így sokakat érdekel, milyen irányt vesz a pályafutása. Ami tény, hogy a segítségével az NB I-be visszajutó Debrecennél lejárt a szerződése, és ugyan nagyon sokat köszönhet a klubnak, a Bors úgy tudja, azzal anyagi okokból nem hosszabbít szerződést.  

Dzsudzsák Balázs távozhat DebrecenbőlForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Jelenleg úgy tűnik, két lehetőség jöhet szóba a 108-szoros válogatott középpályás számára. Az egyik opció a Honvéd, amely azért is lenne jó választás, mert szem előtt maradna, és egy kiemelkedő teljesítménnyel akár visszaverekedhetné magát a válogatottba az őszi vb-selejtezőkre. A megállapodás itt is az anyagiakon múlik, a lap úgy tudja, hogy Dzsudzsák meglehetősen magas aláírási pénzt kér, ami még keresztülhúzhatja a számításokat.

Itt jön képbe a másik lehetőség, mégpedig a szélső korábbi arab klubja, az al-Ain. Az emírségekbeli együttes a héten szerződtette Szergej Rebrovot, a Fradi távozó vezetőedzőjét, aki sajtóhírek szerint egy évre 4 millió eurós (1,39 milliárd Ft) fizetésért írt alá, és kijelentette, szívesen dolgozna együtt Dzsudzsákkal.

Dzsudzsák Balázs visszatérhet az al-Ain együtteséhezForrás: al-Ain/Twitter

A 34 éves játékos úgy gondolkozhat, hogy még egy-két jó éve lehet a fociban, abból pedig miért ne hozza ki a legtöbbet anyagilag. Legutóbb, amikor 2020-ban az araboknál focizott, évi 760 millió forintot keresett. Ezt az opciót erősítheti az is, hogy a játékos menedzsere, Vörösbaranyi József másik kegyeltje, az Eb-keretben lévő Varga Rolandot is egy-két hete szóba hozták már az al-Ainnal, azaz a kapcsolat él. Dzsudzsák menedzsere nem kívánta kommentálni a lap értesüléseit.