Társoldalunk:

Ideális utódnak tartja Flicket a német válogatott szövetségi kapitánya

2021.06.09. 10:20

A magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw úgy véli, hogy volt asszisztense, Hansi Flick ideális utódja lesz a poszton.

A tréner a pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű torna után távozik, s már régóta tudni lehet, hogy a Bayern Münchennel sikert sikerre halmozó Flick lesz az új kapitány.
Amikor már konkréttá vált, hogy Hansi szeretné elvállalni ezt a munkát, nagyon megörültem" - mondta a 61 éves Löw, aki 15 év után távozik posztjáról.

A szakember nagyon bízik Flickben, aki a 2014-es, brazíliai világbajnoki cím kiharcolásakor a segítője volt.
"Tudom, hogy Hansi hogyan működik, hogyan gondolkodik. Empatikus, megtalálja az utat a játékosokhoz" - fogalmazott Joachim Löw."Továbbá támadó felfogású játékstílust követ és ez nekem különösen tetszik. Ez ugyanis a jövő: Németországnak a folytatásban is kötelező technikás futballt játszania, és nem szabad visszatérnie a gyökerekhez, amikor mások csak a küzdelemmel és a kemény játékkal jellemezték a Nationalelfet. A játék mostani kultúrája teljesen más, és ez a jövő. És Hansi Flick ebbe tökéletesen passzol" - fűzte hozzá. 

Hansi Flick a brazíliai világbajnoki cím kiharcolásakor Löw segítője volt a válogatottnálForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

Szerinte a csapat nagyszerű jövő előtt áll.
Van elég játékosunk, 23, 24, 25. Két-három-négy év múlva a megszerzett tapasztalattal hasonló aranygeneráció nőhet ki belőlük, mint a Lahm, Schweinsteiger, Boateng, Khedira, Özil, Kroos, Neuer, Hummels, Müller fémjelezte együttes" - véli Löw.
Flick a 2024-es Európa-bajnokság végéig kötelezte el magát.A magyar válogatott június 23-án találkozik a németekkel az Eb-n, a müncheni találkozóra az F csoport 3. fordulójában kerül sor.