Vágólapra másolva!
Hosszú hagyomány szakadhat meg a Real Madridnál, ha Sergio Ramos távozik a klubtól a nyáron. Ebben az esetben ugyanis 1942 után először kerülne a csapatkapitányi karszalag nem spanyol játékoshoz.

A spanyol Marca információi szerint amennyiben Sergio Ramos elhagyja a Real Madrid csapatát a nyáron, úgy Marcelo, Karim Benzema és Raphael Varane lenne a három csapatkapitány jelölt. Ez pedig azt jelentené, hogy a karszalag 79 év után először kerülne át egy nem spanyol játékoshoz. A Real elsőszámú csapatkapitány jelöltje, Marcelo így történelmet írna, ugyanis a mexikói José Ramón Sauto óta nem volt arra példa, hogy külföldi csapatkapitánya legyen a madridi együttesnek.

A Realnál úgy tartja a szokás, hogy a klub színeiben legrégebb óta szereplő játékost illeti a karszalag, bár az elmúlt években volt erre ellenpélda, hiszen José Mourinho elvette a legendás Iker Casillastól a csapatkapitányi rangot. Azonban mivel Marcelo vélhetően nem lesz stabil kezdő a Real Madrid védelmében, így alighanem Karim Benzema tűnik a legesélyesebbnek.

A spanyol játékosok hierarchiájában Nacho Fernández áll az élen, hiszen nála több időt egyetlen játékos sem töltött még a Real Madridnál. Nacho immár 20 éve szolgálja a Realt, igaz a felnőtt csapatban csak 2013-ban mutatkozott be.

Marcelo kaphatja meg a csapatkapitányi karszalagot, ha Ramos elhagyja a Real Madridot Forrás: AFP/Javier Soriano

Ramos szerződése a hónap végén lejár, és bár az előző szezon kezdete óta tárgyal a vezetőséggel, eddig még nem született megállapodás közöttük. Leginkább amiatt, mert Ramos két évre szóló szerződést akar, és nemet mond a 10%-os fizetéscsökkentésre. A Realnál ugyanakkor a 30 év feletti játékosokkal már csak egy évvel hosszabbítanak, így egyre valószínűbb, hogy távozik a Királyi Gárdától a klublegenda. Amennyiben Ramos valóban elhagyja a Realt, kétségtelenül a klub egyik legsikeresebb kapitányaként vonul majd be a történelemkönyvekbe.

A rutinos védő hat éve viseli a csapatkapitányi karszalagot. Nála hosszabb ideig csak Gento (9), Chendo (8), Quesada és Raúl (7) hordta. Az elmúlt 16 évben 22 trófeát (4 BL, 4 klubvébé, 3 Európai Szuperkupa, 5 bajnoki cím, 2 Spanyol Kupa és 4 Spanyol Szuperkupa) gyűjtött be a madridiakkal.