Társoldalunk:

A PSG megint elvett egy BL-győztest a Barcelonától

2021.06.10. 15:49

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata a honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Liverpool holland válogatott középpályását, Georginio Wijnaldumot. Sokáig biztosnak tűnt, hogy Wijnaldum Koeman hívására a Barcelonához igazolt, de az utolsó pillanatban a PSg túllicitálta a katalánokat.

A 30 éves labdarúgó a Sparta Rotterdam ifjúsági akadémiáján nevelkedett, majd játszott a Feyenoord és a PSV Eindhoven színeiben is, utóbbi tagjaként a 2014/2015-ös szezonban holland bajnok lett. A Newcastle Unitednél töltött idénye után a Liverpoolhoz igazolt, amellyel többek között BL-győztes lett 2019-ben, majd egy évvel később a Premier League-t is megnyerte.

A Paris Saint-Germainnél új kihívás vár rám. Európa egyik legjobb csapatához kerültem, minden erőmmel azon leszek, hogy a klub ambiciózus projektjét sikerhez segítsem. A PSG bebizonyította, hogy milyen nagy erőt képvisel az utóbbi években, és a szurkolók támogatásával még nagyobb célokért küzdhetünk" - mondta Wijnaldum, aki 2024-ig írt alá új csapatához.

Wijnaldum búcsút intett a Liverpoolnak, a PSG-ben folytatjaForrás: AFP/Paul Ellis

Wijnaldum az Európa-bajnokságon is pályára lép majd a holland válogatott játékosaként, amelynek színeiben eddig 75 mérkőzésen 22 gólt szerzett.