Társoldalunk:

A Bayern Münchennek már nincs pénze újabb sztárjátékost igazolni

2021.06.11. 13:29

A német bajnok Bayern München labdarúgócsapata a nyáron már nem fog komoly pénzért játékost igazolni.

Herbert Hainer, a bajor klub elnöke a gárda honlapjának beszélt az átigazolási időszakról, és jelezte, hogy a koronavírus-járvány negatív hatásai miatt nem terveznek újabb nagy igazolást azután, hogy megszerezték az RB Leipzigtől Dayot Upamecanót.

"Upamecano kivételével nincs nagy vásárlásra lehetőségünk ezen a nyáron" - mondta a sportvezető, egyúttal felhívta a szurkolók figyelmét arra, hogy a járvány nagy hatással volt a költségvetésre, s ezt nem szabad alábecsülnie senkinek, még annak ellenére sem, hogy a klubnak eddig sikerült gazdaságilag jól kezelnie a nehéz helyzetet.

A Bayern Münchennek így is nagyon erős a kereteForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Peter Kneffel

A Bayern a Lipcséből érkező középhátvédért 42,5 millió eurót fizetett. Mellette Omar Richards számít új szerzeménynek, aki az angol másodosztályú Reading játékosa volt, de lejárt a szerződése, így ingyen szerezte meg a német klub. Haider elmondta még, hogy hét játékos visszatér kölcsönből a csapathoz, mely szerinte nagyon erős kerettel rendelkezik, így nincs is szükség újabb nagy igazolásra.

"A járvány és a bevételek visszaesése még nagyon sokáig hatással lesz a profi futballra" - jelentette ki az elnök, aki értetlenül áll a sajtóban megjelenő igazolási pletykák és hírek előtt. - "Amikor hallom a pletykákat és az összegeket, amikről szó van, felteszem magamban a kérdést, hogy a klubok miből fizetik majd ki ezeket az összegeket, különösen azok, amelyek már így is hatalmas adósággal küzdenek."