Társoldalunk:

Visszavonult a világrekorder futballista, aki a legtöbb klubban játszott

2021.06.13. 15:38

Bejelentette visszavonulását Sebastián Abreu, korábbi uruguayi válogatott labdarúgó, aki világrekordot jelentő 31 különböző klubban fordult meg profi pályafutása alatt.

A 44 éves futballista az 1994/95-ös idényben mutatkozott be a felnőttek között, majd 11 országban - Uruguay, Argentína, Spanyolország, Brazília, Mexikó, Izrael, Görögország, Paraguay, Ecuador, Chile, Salvador - szerepelt. Az "Őrült" becenéven is ismert játékos két világbajnokságon és három Copa Americán vett részt az uruguayi válogatottal, amellyel 2011-ben megnyerte a dél-amerikai kontinensviadalt.

Sebastian Abreu  (jobbra) az uruguayi válogatott korszakos egyénisége voltForrás: AFP/Daniel Caselli

Abreu 15 éven át szerepelt a nemzeti együttesben, utoljára 2012-ben, míg klubszinten pénteken volt az utolsó fellépése, amikor csapata, a Sud America - ahol az utóbbi négy hónapban játszott - az uruguayi bajnokságban 5-0-ra alulmaradt a Liverpool Montevideo otthonában.

Abreu - aki a 76. percben csereként lépett pályára azon a találkozón - elmondta: meggyőződése, hogy ez a megfelelő pillanat arra, hogy visszavonuljon, és 26 év után "leengedje a függönyt".

A játékos 2017 óta tartja a világrekordot, akkor a chilei Audax Italianóhoz csatlakozott, amely a 26. klubja volt.