Vágólapra másolva!
Az olasz Serie A-ban szereplő Fiorentina labdrúgócsapata a honlapján jelentette be, hogy a következő szezonban mégsem a korábban kinevezett Gennaro Gattuso lesz a klub vezetőedzője.

A firenzei együttes szűkszavú közleményében csak annyit említett meg, hogy a felek közös megegyezés alapján döntöttek arról, hogy a korábbi megállapodás ellenére mégsem a 43 éves szakember fogja irányítani a csapatot a 2021/2022-es szezonban.

Gennaro Gattuso mégsem lesz a Fiorentina edzője Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A Fiorentina vezetősége másik edzőt még nem nevezett ki, jelenleg keresik a megfelelő szakembert a csapat kispadjára.

A hírek szerint Rocco Commisso, a klub tulajdonosa és elnöke másképpen vélekedett a nyári átigazolásokról, ezért a nézeteltérések miatt megvált Gattusótól.

A tréner állítólag alig várta, hogy a klub leigazolja a portugál Sergio Oliveirát a Portótól, ám a Fiorentina vezetősége hezitált a 20 millió eurós átigazolási díj miatt. Ugyancsak Gattuso szorgalmazta, hogy a portugál Goncalo Guedest szerezzék meg a Valenciától.

A firenzei gárda a legutóbbi bajnoki idényben a 13. helyen végzett, ezért nem hosszabbítottak Giuseppe Iachinivel.

A játékosként világbajnok, 43 éves Gattusónak az előző szezon végén járt le a szerződése a Napolinál, amellyel legutóbb ötödikként végzett a Serie A-ban, így lemaradt a Bajnokok Ligájáról.