Társoldalunk:

A világbajnok francia focista megszólalt a jövőjével kapcsolatban

2021.06.19. 15:53

Francia lapértesülések szerint Antoine Griezmann, a Barcelona és a világbajnok francia válogatott klasszisa döntött a jövőjét illetően, szerződése lejárta után ugyanis az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szeretne futballozni.

A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona 2019-ben 120 millió euróért szerződtetett a francia világbajnok támadót, aki mindeddig nem igazán tudta még beváltani a hozzáfűzött reményeket.
Griezmannt még három évig köti szerződés a katalán klubhoz. A francia Le Figaro információi szerint a 30 éves csatár szeretné kitölteni 2024-ig szóló kontraktusát, utána viszont valóra váltaná egy régi álmát, és az Egyesült Államokba igazolna. 

Griezmann az MLS-ben akarja folytatni a pályafutásátForrás: AFP/Franck Fife

"Még három év van hátra a szerződésemből, de közben figyelnem kell a testemre, hogy ne legyen baj. Úgy gondolom, 32 vagy 33 évesen még lehet esélyem arra, hogy kipróbáljam magam az Egyesült Államokban. Nagyon szeretem az országot, a kultúráját, az NBA-t, mindent, ami Amerikával kapcsolatos. Vonz a kalandvágy, ugyanakkor családom is van, amelyet ki kellene költöztetnem. Szeretném a tengerentúlon befejezni a pályafutásomat, de úgy hogy legyen esélyem megnyerni az MLS-t. Ha erre nem lenne lehetőségem, akkor semmi értelme nem lenne az egésznek" - mondta Griezmann.

Griezmann jelenleg a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon szerepel a francia válogatottal.