Vágólapra másolva!
A Manchester United továbbra sem tett le arról, hogy megtartsa világbajnok labdarúgóját, Paul Pogbát, aki a Premier League legjobban fizetett játékosa lehet, amennyiben elfogadja a United szerződésajánlatát.

A francia középpályás szerződése a következő szezon végén jár le a Manchester Unitednél, és az angol The Sun beszámolója szerint a Vörös Ördögök egészen elképesztő fizetéssel próbálják maradásra bírni a játékost.

A közelmúltban felröppentek olyan hírek, miszerint Pogbát korábbi csapata, a Juventus egy egészen elképesztő csereüzlet keretein belül visszacsábítaná Torinóba. Az olasz élvonalbeli klub Cristiano Ronaldót adná a francia szupersztár játékjogáért cserébe.

Paul Pogba lehet a legjobban kereső játékos a PL-ben Forrás: AFP/Michael Regan

A The Sun információi szerint azonban a Unitednél olyannyira nem szeretnének megválni a 28 éves játékostól, hogy a klubnál hajlandóak lennének a Premier League legjobban kereső játékosává megtenni őt. Az angol lap beszámolója szerint, amennyiben Pogba elfogadja az új szerződést, úgy hetente 400 ezer fontot tehet majd zsebre.

A Spotrac adatai alapján jelenleg a Manchester City belga karmestere, Kevin de Bruyne a Premier League legjobban kereső játékosa heti 385 ezer fontos fizetéssel. A második helyen a Manchester United kapusa, David de Gea áll heti 375 ezer fontot keresettel, míg a dobogó legalsó fokára a City angol válogatott támadója, Raheem Sterling állhatott fel heti 300 ezer fontos fizetéssel.

Pogba és Bruno Fernandes remek párost alkotott a szezonban Forrás: AFP/Laurence Griffiths

Ugyan az elmúlt szezonban Gareth Bale volt a Premier League legjobban kereső játékosa a maga heti 600 ezer fontos fizetésével, ugynakkor a Tottenham Hotspur ennek csak a 40 százalékát fizette, a fennmaradó összeget a Real Madrid állta.

Pogba jelenleg a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon szerepel a francia válogatottal, azonban eddig még nem sikerült azt a formáját hoznia, amit a három évvel ezelőtti világbajnokságon láthattunk tőle.