Visszatérhet Dárdai Herthájába a Milant és a Barcát is megjárt világsztár

AC Monza v US Lecce - Serie B monza lecce monza serie b serie b lecce us lecce u-power stadium milano footbll serie b italiana calcio calcio serie b stsdio brianteo Kevin-Prince Boateng Horizontal
Kevin-Prince Boateng of AC Monza in action during the Serie B match between AC Monza and US Lecce at Stadio Brianteo on May 04, 2021 in Monza, Italy (Photo by Mairo Cinquetti/NurPhoto) (Photo by Mairo Cinquetti / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Német lapok értesülései szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat a Bundesligában szereplő Hertha BSC-vel a klub saját nevelésű korábbi ghánai válogatott középpályása, Kevin-Prince Boateng.

A 34 éves középpályás a berlini klub neveltjeként szerepelt az első csapatban, és a 2005 és 2007 közötti időszakban 53 mérkőzésen 5 gólt szerzett, és ebben a két évben csapattársa volt a ma vezetőedzőként dolgozó Dárdai Pál. Ezt követően aztán egy közel másfél évtizedes vándorút vette kezdetét, olyan állomásokkal, mint a Tottenham, a Dortmund, a Portsmouth, az AC Milan, a Schalke, a Las Palmas, az Eintracht, a Sassuolo, a Barcelona, a Fiorentina a Besiktas és legutóbb a Monza.

Nem mondhatni, hogy eredménytelenül teltek az évek, hiszen a Milannal olasz bajnok (2011) és olasz Szuperkupa-győztes (2011) lett, és még az év Serie A-csapatába is bekerült, és a Barcával is ünnepelhetett egy bajnoki címet 2019-ben.

Kevin-Prince Boateng az AC Monza után visszatérhet a Herthába Forrás: NurPhoto via AFP/Mairo Cinquetti/NurPhoto/Mairo Cinquetti

Miuán a Silvio Berlusconi által támogatott Monza nem tudta kiharcolni a feljutást a Serie A-ba (a rájátszásban vérzett el a csapat), Boateng nem hosszabbított szerződést a klubbal, hanem hazafelé venné az irányt. Azt követően, hogy a szerződtetése Michael Preetz korábbi Hertha-klubigazgató miatt 2019-ben és 2020-ban is meghiúsult, a most már utóda, Fredi Bobic átal irányított tárgyalások eredményre látszanak vezetni, írja a Kicker.

A lap szerint azonban itt nem érne véget a Hertha keretének erősítése, a berliniek ugyanis szeretnék a tíz szezon és kilenc bajnoki cím (plusz két BL-győzelem, megannyi más trófea mellett) után a Bayern Münchent július 1-el elhagyó 2014-ben a német válogatottal világbajnok, és szintén Hertha-nevelés, Jerome Boatenget is leigazolni.

Az ő fizetési igényei azonban, ahogy arra a lap rámutat, egyelőre túlmutatnak a Hertha lehetőségein, így őt aligha fogják ebben a szezonban a berlini klub kék-fehér mezében látni.