Vágólapra másolva!
Aláírt a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP bank Liga) szereplő puskás Akadémia együtteséhez az egykori Lazio- és Aston Villa-futballista, Libor Kozák.

Megvan harmadik érkezője - Markek Tamás (Csákvár), Patrizio Stronati (Baník Ostrava) - az idei nyári átigazolási szezonban a PAFC-nak: immár a klub játékosa a kilencszeres cseh válogatott Libor Kozák – jelentette be a felcsúti klub a honlapján.

Az SFC Opavában nevelkedett, 32 éves középcsatár igencsak komoly pedigrével rendelkező csapatokban szerepelt eddigi pályafutása során: Olaszországban a 2-szeres bajnok, 7-szeres kupagyőztes SS Lazio, Brescia, a Bari, valamint a Livorno együttesében futballozott, míg Angliában az egykori BEK-győztes Aston Villa labdarúgója volt.

Libor Kozák a Puskás Akadámiához igazolt Forrás: Dome Laszlo Balazs/Puskás Akadémia

Hazájában nevelőklubján kívül a Slovan Liberecben – Hornyák Zsolt keze alatt – és a Sparta Prahában szerepelt, a Fortuna Ligában 50 mérkőzésen 22 gól és 6 gólpassz fűződik a nevéhez.

Libor Kozák a Serie A-ban 58 meccsen 10-szer, a Premier League-ben 18 találkozón 4-szer volt eredményes, a Lazio játékosaként Európa-ligában 19 összecsapáson 11-szer talált be az ellenfeleknek. Eddigi karrierje egyik nagy sikerét 2013-ban a Lazióval érte el, amikor a római csapat tagjaként olasz kupagyőztes lett.