Társoldalunk:

Premier League-csapat vinné Dárdai csatárát a Herthából

2021.06.25. 21:45

A Premier League előző szezonjában a kilencedik helyen záró Leeds United komoly vételi szándékot mutat a Hertha Berlin brazil csatára, Matheu Cunha irányában.

A 22 éves brazil csatárt idén januárban vette meg Dárdai Pál csapata 18 millió euróért az RB Leipzigtől, és nyolc-nyolc góljával, iilletve gólpasszával elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a fővárosi klub megőrizte élvonalbeli tagságát. 

Matheus Cunhsa (elől) akcióban egy Bielefeld elleni bajnokinForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

A brazil UOL című lap szerint Marcelo Bielsa, a Leeds United vezetőedzője nagyon szeretné megszerezni Cunhát, akinek 2025-ig szóló szerződése van Berlingen, és, akiért a Hertha 25-30 millió euró közötti összeget kér. Cunha tagja a brazil válogatott olimpiai keretének is, egy sikeres tokiói szereplés pedig akár még feljebb vihetné az árát.

Bielsa az előző idény elején ugyancsak 18 millió eurónak megfelelő összegért megvett Raphinhával nagyon jó üzletet csinált: a 24 éves brazil 6 gólja mellett 9 gólpasszt is jegyzett, két ilyen csatárral pedig akár az európai kupaindulást érő helyeket is célba vehetné a Leeds.