Brutális fejrúgásért kiállították a brazil csatárt a Copa Américán - videó

Chile vs Brasil, Copa America 2021 Copa America 2021 Horizontal DEPORTE FÚTBOL
Futbol, Chile vs Brasil. Copa America Brasil 2021. El jugador de Chile Eugenio Mena disputa el balon con Gabriel Jesus de Brasil durante el partido por Cuarto de Final de Copa America disputado en el estadio Nilton Santos en Rio de Janeiro, Brasil. 2/07/2021 Pier Giorgio Giavelli /Photosport Football, Chile vs Brazil. Brazil Copa America Championship 2021. Chile 's player Eugenio Mena, battles for the ball against Gabriel Jesus Brazil during the match for quarterfinal of Copa America Championship at Nilton Santos stadium in Rio of Janeiro, Brazil. 24/06/2021 Pier Giorgio Giavelli /Photosport (Photo by PIER GIOGIO GIAVELLI/PHOTOSPORT / PHOTOSPORT / Photosport via AFP)
Vágólapra másolva!
Szombat éjjel a házigazda és címvédő brazil labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a chilei csapatot a Copa América negyeddöntőjében. A találkozó azonban nem Neymar cseleiről vagy Lucas Paquetá győztes góljáról marad emlékezetes, hanem arról, hogy a Manchester City sztárját, Gabriel Jesust kiállították egy brutális fejberúgás után.

A találkozót a brazilok nyerték 1-0-ra Lucas Paquetá góljával, aki a szünetben állt be Roberto Firmino helyére, és 63 másodperc kellett neki a gólszerzéshez. A második félidőt aztán emberhátrányban játszották végiig a brazilok, ugyanis a 48. percben Gabriel Jesus egy berepülő karate rúgással fejbe találta Eugenio Menát, a játékvezető pedig azonnal kiállította.

A találkozót azonban a brazilok kihúzták bekapott gól nélkül, így bejutottak a legjobb négy közé. A másik negyeddöntőben Peru 3-3-as döntetlen játszott Paraguay csapatával, majd tizenegyespárbajban 4-3-re nyert a perui együttes.

Copa América, negyeddöntők:
Peru–Paraguay 3-3 (2-1) – 11-esekkel 4–3
Brazília–Chile 1-0 (0-0) (Paqueta 47.)