Társoldalunk:

Legalább egy PL-csapatnál találtak koronavírusos focistát a nyári szünet után

2021.07.06. 16:36

A Telegraph brit lap információi szerint legalább egy Premier League-csapatnál találtak koronavírusos játékost a nyaralásból visszatérő sportotlók között.

A koronavírus-járvány kitörését követő 2020 tavaszi leállás óta a leghosszabb szünetet kapták azok a játékosok, akik nem léptek pályára a labdarúgó Európa-bajnokságon. A járványügyi szabályok világszerte bekövetkezett enyhítését látva szakemberek figyelmeztették a klubokat, hogy szigorúan ellenőrizzék a visszatérő sportolókat.

Ennek eredményeként egy meg nem nevezett Premier League-csapatnál két koronavírusos játékost is találtak. Őket azonnal elkülönítették, ahogy a szakmai stáb egyik tagját is, aki a gyerekétől kapta el a betegséget.

Boris Johnson brit miniszterelnök éppen hétfőn jelentette be, hogy július 19-től megszűnnek a létszámkorlátozások a brit sporteseményeken, de a mostani eset jelzi, hogy a csapatoknak és a sportolóknak továbbra is nagyon szigorú szabályok között kell működniük, ha nem akarnak újabb koronavírus-hullámot elindítani a sportban.