Társoldalunk:

Kiderült, mennyi szurkolót engednek be a Copa América döntőjére

2021.07.10. 11:12

Több mint hétezer nézőt engednek be a labdarúgó Copa America döntőjére, a magyar idő szerint vasárnap éjjel 2 órakor kezdődő Brazília-Argentína rangadóra a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionba.

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) bejelentése szerint a riói hatóságok engedélyezték, hogy a 78 ezres aréna befogadóképességének tíz százalékát használják ki a nagy érdeklődéssel várt finálén, ami helyi idő szerint szombaton 21 órakor kezdődik.

A mérkőzésre nem árulnak jegyeket, mindenki a CONMEBOL vendége lesz, de csak negatív koronavírusteszttel lehet belépni a stadionba, ahol szigorúan be kell tartani a társadalmi távolságtartás szabályait, a nézőknek arcmaszkot kell viselniük, és nem szabad ételt, italt fogyasztaniuk.

A riói Maracana Stadionban rendezték a 2019-es Copa América döntőjét isForrás: AGIF via AFP/Thiago Ribeiro/AGIF/Thiago Ribeiro

A legutóbbi, 2019-es Copa America döntőjében a brazilok 3-1-re legyőzték Perut, azt a meccset mintegy 60 ezer szurkolót látta, ugyancsak a Maracanában.

Januárban a Palmeiras és a Santos Libertadores Kupa-döntőjére körülbelül ötezer embert engedtek be, de szinte mindannyian együtt szurkoltak, és nem vették figyelembe a távolságtartási irányelveket.

Brazília csupán két héttel a kontinenstorna rajtja előtt kapta meg a rendezés jogát, miután az eredeti házigazdáktól, Kolumbiától és Argentínától politikai, illetve egészségügyi okokból elvették.