Társoldalunk:

A Fradi BL-ellenfelénél kéthavi fizetéssel tartoznak a focistáknak

2021.07.13. 14:40

A Ferencváros elleni kedd esti BL-selejtező-visszavágóra készülő koszovói bajnokcsapat vezérkara kéthavi fizetéssel tartozik a játékosoknak, de a pletykákkal ellentétben szó sincs arról, hogy a labdarúgói bojkottra készülnének.

Egy koszovói riporter kérdése megválaszolatlan maradt – a magyar sajtó képviselőinek számára. Az újságírót az érdekelte,  milyen a hangulat a klubházban az egyesületet övező pénzügyi nehézségek miatt, a játékosok valóban bojkottálják-e az edzéseket. 

A csapatot vezetőérkezőként irányító Zekerija Ramadani nem tért ki a kérdés elől, készségesen válaszolt, csakhogy az – egyébként rendkívül kedves és udvarias – tolmács mindezt nem fordította le angol nyelvre,  úgyhogy csak a helyi sajtószemle során futott bele az nso.hu a szakember kényes ügyet tisztázó nyilatkozatába. 

A Fradi BL-ellenfelénél kéthavi fizetéssel tartoznak a játékosoknakFotó: Csudai Sándor - Origo

Szó sincs bojkottról a játékosaim között, erről most hallok először. Kéthavi fizetéssel késünk,  de felesleges erről beszélni, hiszen ebben a gazdasági helyzetben bármely klubnál előfordulhat ilyen helyzet" – idézi az FC Prishtina 43 éves vezetőedzőjét a Gazeta OLLE.

Zekirija Ramadani, az FC Prishtina vezetőedzője őszintén beszélt a gondokrólForrás: MTI/Illyés Tibor

Igen ám, csakhogy az egy héttel ezelőtt tett ígéret, amely szerint a klub elnöki tisztségét betöltő Remzi Ejupi mintegy kétszázötvenezer euró prémiumot ajánlott fel a csapatnak abban az esetben, ha kiejti a Bajnokok Ligája első selejtezőköréből a Ferencvárost, nehezen összeegyeztethető a Prishtina pénzügyi helyzetével, lehetőségeivel.

Ugyanakkor „megnyugtató" lehet, hogy a párharc jelenlegi állását és a két gárda játékereje közötti különbséget figyelembe véve a csaknem kilencvenmillió forintos jutalom jó eséllyel a „kasszában" marad.