Vágólapra másolva!
Az angol válogatott középhátvéd, Harry Maguire elárulta, hogy édesapja bordatörést szenvedett az Eb-döntő előtt, amikor a jegy nélküli szurkolók benyomultak a Wembley Stadionba.

Az angol szurkolók botrányosan viselkedtek az Eb-döntő napján, ugyanis az angol-olasz mérkőzés előtt a jeggyel nem rendelkező hazai szurkolók egymással és a rendfenntartókkal is összecsaptak a stadionon kívül, majd áttörték a biztonsági kordonokat és benyomultak a lelátóra.

A meccs előtt a hazai drukkerek füttyszóval és bekiabálásokkal zavarták meg az olasz himnuszt, majd tárgyakat dobáltak a pályára, meggyújtottak egy pirotechnikai eszközt, egy személy pedig a pályára futott a találkozó alatt. A hazai pályán elbukott Eb-döntőt aztán sok angol szurkoló nehezen tudta megemészteni, ezért a mérkőzés után rátámadtak az olasz drukkerekre.

Azonban az egyik szurkoló, aki az erőszakos támadás áldozatává vált, éppen Harry Maguire édesapja, Alan volt. A focista maga számolt be róla, hogy a szurkolók megtaposták 56 éves apját, akinek két bordája is eltörött.

"Félelmetes volt" - mondta a Manchester United hátvédje a The Sunnak. Sajnos ez nem volt egy szép élmény, nagyon megrázott, ami történt. Általában az unokaöcsém vagy az egyik gyerekem szokott a nyakában ülni a meccseken, óriási szerencse, hogy ez most nem így történt."

Az angol védőt sokkolták az Eb-döntőn történtek Forrás: AFP/Catherine Ivill

Maguire apja és az ügynöke, Kenneth Shepherd éppen az ülőhelyükre tartottak, amikor áldozatául estek a megvadult tömegnek.

Nagyon sok videót láttam az esetről, amiről aztán hosszasan beszélgettem a családommal. Remélem, hogy mindnyájan tanultunk ebből, és soha többé nem fordul elő újra" – fogalmazott az angol védő, aki bekerült a torna álomcsapatába is.

Maguire apja állapotával kapcsolatban elárulta, hogy jól van, de egyelőre nehezen tud lélegezni.

Hozzátette, nagyon megrázta édesapját az incidens, viszont a jövőben is ki fog járni a meccsekre, de már sokkal tudatosabb lesz a jövőben.

Apa mindig támogatni fog engem, és a jövőben is el fog kísérni a mérkőzésekre, de talán most már egy kicsit tudatosabb lesz, és jobban fog figyelni arra, ami zajlik körülötte. Ugyanakkor nemcsak neki, hanem mindnyájunknak tudatosabbnak kell lennünk, és tanulnunk kell ebből az esetből" - mondta Maguire.