Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnok Gianluigi Donnarumma érzelmes bejegyzést tett közzé hivatalos Instagram-oldalán, amelyben elköszönt az AC Milan szurkolóitól.

A 22 éves játékos nemzeti hőssé vált vasárnap, amikor az Európa-bajnokság döntőjében Jadon Sancho és Saka büntetőjét is kivédte a tizenegyespárbajban. A finálé után az olasz válogatott kapusát választotta meg az UEFA a kontinenstorna legjobb játékosának, ami rendhagyó, ugyanis az Eb történetében korábban még soha nem kapta meg kapus ezt az elismerést.

Gianluigi Donnarumma volt az Eb-döntő hőse Forrás: AFP/Laurence Griffiths

Egy ideje már biztosra vehető volt, hogy Donnarumma a június végén lejáró szerződésével távozik nevelőegyesületétől, az AC Milan csapatától. Az olasz kapus pedig már búcsút is intett Milánónak, a közösségi médiában köszönt el a piros-fekete klubtól és a szurkolóitól.

"Nehéz egyes döntéseket meghozni, de ezek az ember fejlődésének a részei. Szinte még gyerek voltam, amikor az AC Milanhoz érkeztem, és nyolc éven át büszkén viseltem a csapat mezét. A csapattársaimmal, az edzőimmel és a szurkolókkal együtt küzdöttünk, szenvedtünk, nyertünk, sírtunk és ünnepeltünk. A rajongók szerves részét képezik ennek a családnak. A klub mezében fontos mérföldköveket értem el a pályafutásomban, például 16 évesen bemutatkoztam a felnőtt csapatban. Rendkívüli éveket éltem itt át, amelyeket soha nem fogok elfelejteni. Most azonban eljött a búcsú ideje. Nem volt könnyű meghozni a döntést, és minden bizonnyal egy búcsúlevél nem elegendő a magyarázatra, hiszen az érzéseket nem könnyű szavakba önteni. Néha változtatni kell, hogy új kihívásokkal találkozhassunk és fejlődhessünk. Az összes Rossoneri, akivel találkoztam, örökké a szívemben marad, mint az életem fontos része, hiszen az itt töltött idő tett engem azzá, aki ma vagyok. Sok sikert kívánok a Milannak! A szeretetet, amit a klub iránt érzek, sem a távolság, sem pedig az idő nem képes kitörölni" - írta a milánói klubtól távozó játékos.

Nem hivatalos információk szerint Donnarumma a Paris Saint-Germainbe tart, vélhetően napokon belül aláír a francia együtteshez.